Volkswagen Polo: Multiriem piept en ligt boven op elkaar

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Hey ik heb een probleem, ik heb laatst mijn dynamo vervangen en mijn multie riem.
nu piept mijn multiriem als ik hem start en mijn toerental staat ook rond de 500 als ik een stukje rijd dan springt mijn toerental omhoog en is het meeste van het piepen weg. nu heb ik mijn riem even bekenen. en als ik hem start piept hij en als ik de stuur helemaal tegen zijn aanslag druk, dan piept hij nog harder en stop mijn waterpomp met draaien mijn riem ligt ook van de spanner en de waterpomp boven op elkaar dus die schuren over elkaar heen, heb gekeken en mijn maat van mijn riem is wel goed maar als de riem op spanning staat dan kan ik gewoon de poelie van mijn waterpomp, met de hand over de riem heen draaien. kan iemand mij helpen.

Alvast Bedankt
M.v.g Benny

Benny92

Geplaatst door Benny92 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

chris&margreeet (0), 12 jaar geleden

hey ik zou dan toch even kijken of hij er wel juist op licht want wanneer jij hem op spaning kan rond draaien dan is dat niet goed even de weg bekijken en schema er bij pakken of de spanrol even bij spannen

Benny92 (0), 12 jaar geleden

het is een automatische spanner en hij zit er op de juiste manier op alleen het is net als of de riem iets te lang is terwijl het de goeie maat is.

misschien dat iemand een andere maat van de multiriem weet die net een heel klein stukje korter is dat hij er strakker om komt te zitten heb nu er een 5PK1220 om,

kaleido 1 (1680) PRO, 12 jaar geleden

Als jij zegt dat dezelfde riem er qua maat weer opligt als de oude , dan zou ik toch haast denken dat hij er nu niet goed opligt , want dan zou dit verschijnsel er voor het vervangen ook moeten zijn.
Toch nog maar eens kijken of hij er inderdaad goed opligt.
Hoeveel korter moet je (wat ik niet geloof) 1210 1205 1200

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat de Multie rib riem aan de verkeerde zijde van de spanrol ligt. Vergelijk jouw riem met de afbeelding.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/402/riempolo.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/402...][img]http://img402.imageshack.us/img402/4157/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.