Volkswagen Transporter: benzine in diesel

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Mijn schoondochter heeft vandaag ongeveer 50 liter benzine in haar transporter getankt.Na 1 km sloeg hij af.Nadat hij is weggesleept ,heeft de ANWB hem leeg gemaakt. Wat kunnen de gevolg schade zijn en wat moet ik er nog meer aandoen.
Ik hoot het graag.
Ferry

ferdinand

Geplaatst door ferdinand (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

voyager (0), 10 jaar geleden

hogedruk pomp is niet echt bestand tegen benzine. Daar zou de meeste schade kunnen ontstaan. Diesel is als brandstof "vetter" dan benzine en als zodanig dient as smeermiddel in de hogedruk pomp.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

zou me er maar geen zorgen over maken, inderdaad de hoge drukpomp kan beschadigen, gewoon blijven rijden gebeurt dagelijks , en die rijden nog steeds zonder verdere reparaties, enkele misschien daargelaten

ferdinand (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de snelle antwoorden.Ik werd overigens net gebeld.Nadat de ANWB hem had leeg gehaald en weer diesel getankt, rijd ze er weer mee.Ik hoop dat de ene kilometer niet te veel schade heeft aangericht.Ik zal in ieder geval het brandstoffilter vervangen.
Ferry

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

filter vervangen is niet noodzakelijk want dat heeft de wegenwacht door gespoeld met diesel

ferdinand (0), 10 jaar geleden

Jan, bedankt .Nog even een vraag, hoe zit het met roetfilter, moet ik dat nog nakijken.
Ferry

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Nee daar kun niets aan doen, gewoon blijven rijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.