Volkswagen Golf 1.9 TI 130 pk: benzine ipv diesel getankt

Bouwjaar: 2001

Hallo,

effe dom geweest, vanmorgen bij het tanken per ongeluk een beetje benzine in mijn auto gedaan (1 liter om precies te zijn, dus op tijd ingezien) daarna de wagen volledig gevuld met diesel (55 liter) dus 1/55 verhouding. Help: kan dit kwaad want ik moet straks een verre verplaatsing maken, na het tanken liep de motor normaal, blijft dit zo of moet ik mij zorgen maken? graag zo snel mogelijk een antwoordje, hopelijk kan dit geen kwaad

een nog niet goed wakker zijnde vergeetachtige

joinke

Geplaatst door joinke (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pauluz8642 (0), 19 jaar geleden

Hallo Johan,
Naar mijn bescheiden mening kan het geen kwaad als er zo weinig benzine getankt is en daarna aangevuld met een tank diesel. enkele jaren geleden toen er nog geen 'winter'diesel was moesten ze ook bij koude temperaturen benzine bij de diesel mengen.

paledo (0), 19 jaar geleden

Johan,

Geen probleem, 1 liter benzine op 55 liter diesel kan geen kwaad als je je tank maar niet leegrijdt. Het beste is om steeds bij te tanken met diesel zodat de benzine steeds meer verdund wordt.

joinke (0), 19 jaar geleden

bedankt aan allen, nu kan ik weer met een gerust hart de baan op!

H&k (0), 19 jaar geleden

Ondanks de positieve antwoorden en je geruste hart, toch nog even een reactie:
Het kan echt geen kwaad, zoals Paul al zei "vroeger" moest er 'swinters ook benzine bij de diesel. Laat dat vroeger maar weg. Wanneer je in de vroege winter naar wintersportgebieden gaat, en wij hebben hier nog geen winterdiesel in NL, moet je nog steeds benzine toevoegen aan de diesel om vlokvorming te voorkomen. En dat is vele malen meer als die ene liter op de 55 van jou. Je kan met een gerust hart toeren.
Een volle tank benzine.....dat was ff lastiger geweest :-))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.