Volkswagen Polo: Benzinemeter van slag

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 44 kW

Sinds een maand of twee doet m'n benzinemeter wat vreemd; normaal als 'ie op exact halverwege stond, stond er 400 km op de teller en vlak voor dat 'ie in 't rood ging stond er zo'n 600 km op de teller. De laatste tijd gaat de meter echter een stuk sneller, hij is bij 350 km al halverwege en bij 450 staat 'ie in 't rood. Daar blijft 'ie vervolgens schommelen, het "benzine bijna op" lampje gaat niet aan en ik kan in ieder geval 550 km rijden voor ik toch maar ga tanken. Heb niet zo'n zin om te proberen of ik de 600 nog wel haal, een lege tank staat zo lullig :-)

Als ik echter met m'n tank bonnen het verbruik uitreken is dat niet veranderd, het zit tussen in de winter op 1 op 14,5 en in de zomer 1 op 15,5 (ik woon in Zweden, dus de temperatuurverschillen zijn wat extremer). Op zich zou je dus verwachten dat er nog steeds makkelijk 600 km mee te rijden valt, maar zo'n 150 km in 't rode rijden is nou niet echt prettig :)

Iemand enig idee hoe dit kan komen en hoe ik 'm weer goed kan krijgen?

Jurian1980

Geplaatst door Jurian1980 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

nou de eerst verdachte is de tankvlotter.
als je de achterbak zitting op tild kun je bij het deksel rechts en dar door bij het deksel van de vlotter met pomp.
haal deze er eens uit en controleer of hij wel goed aan geeft als je de vlotter voorzichtig rustig van plaats veranderd en gelijk naar de meter kijkt.

groetjes jan.

Jurian1980 (0), 13 jaar geleden

Dank je, dat ga ik binnenkort eens bekijken! :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.