Volkswagen Tiguan: Benzinetank leegrijden

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Hallo, sinds een jaar heb ik een nieuwe Volkswagen Tiguan R-line 1.4tsi 150pk, waarvan ik de benzinetank altijd bijna helemaal leegrijd. Bij 70km accuradius krijg ik de eerste melding. Na 70km komt de melding dat er nog 0 km in de tank zit en zelfs daar rijd ik standaard nog 30km door. Laatst zat er een vriend bij mij in de auto en die zij me dat het erg slecht was voor het brandstoffilter en andere onderdelen als je de tank vaak helemaal leegrijd, vandaar mijn vraag kan het kwaad om de brandstoftank bijna helemaal leeg te rijden. Ik heb de tank nooit helemaal leeg gereden en ik heb nooit problemen ondervonden. Ik tank echter wel eens in de 4 maanden een keer euro 98 ongelood i.p.v. euro 95 ongelood. Ook tank ik in het buitenland altijd euro 98 ongelood.

Kay van Brussel

Geplaatst door Kay van Brussel (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 7 jaar geleden

Ik ben er geen voorstander van , de benzine koelt ook de pomp , alle rommel wordt echt steeds aangezogen , slijtage is in mijn ogen op deze manier hoger .
Je moet toch tanken dus waarom steeds zover doorrijden.

harry4203 (430) PRO, 7 jaar geleden

buiten t feit dat het zinloos en in mijn ogen dom is, (je weet nooit waar je wellicht een keer onverwachts heen moet) loop je het risico dat het systeem wel een keer lucht aanzuig door een even niet 100% correcte aanwijzing van het brandstofniveau oid. onderdelen van een brandstofsysteem vinden droog lopen niet lekker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.