Volkswagen TIGUAN: koudestart

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CZC, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 92

Ben sinds augustus eigenaar van nieuw model tiguan.Na 2-maanden probleemloos gereden te hebben doet zich het volgende probleem voor.Tijdens de koudestart hoort men een geluid dat lijkt net of de startmotor even doordraaid,maar dat is volgens mij niet.Start je gelijk weer dan hoor je het niet meer.Ben ermee naar de VW dealer geweest die verklaarde dat dit een normaal geluid is,maar na enige discussie gaf men toch wel toe dat dit niet normaal is,maar konden niet verklaren,waar dit geluid vandaan komt.Ze zouden contact met PON opnemen endan kijken ze wel verder.Maar tot nu toe nog niets gehoord,dus zal er wel zelf achteraan moeten,maar misschien heeft iemand het zelfde probleem wel,en misschien de oplossing.

vaarwater

Geplaatst door vaarwater (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 7 jaar geleden

Niet zelf aan knutselen.
Garantie geval moet door de dealer opgelost worden.
Wel vreemd dat de dealer zegt dat het normaal is maar niet weet waar het geluid vandaan komt...?
Maar dat terzijde, gewoon teruggaan en warm houden.

vaarwater (0), 7 jaar geleden

Na enig doorvragen heeft de chef-monteur contact opgenomen met de importeur.Daaruit blijkt dat in de nieuwe tiguan het smeerolie systeem met een hoge-en een lage druk systeem werkt.In een verklaring van de fabrikant van de sm.olie pompen blijkt bij langere stilstand de druk in het hoge druksysteem af te nemen,waardoor na lang stilstaan de bij het starten je bij het starten enkele seconden het gebrom hoort,dat is dus om het hogedruk systeem weer op druk te zetten. Dat is de verklaring die ze hebben gegeven.Daarbij is nadrukkelijk verteld dat het totaal geen kwaad kan.Het eventueel omwisselen van de sm oliepomp wordt niet vergoed door de importeur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.