Volkswagen Passat: Beslaan ruiten

Bouwjaar: 1998


Ik heb een VW Passat uit 1998 met climacontrol.
In dit jaargetijde (het was volgens de buitentemp. meter 1 C) beslaan tijdens het rijden alle ruiten. Hoe ik ook de climacontrol instel, het probleem lijkt niet minder te worden.

Wie herkent dit probleem? Is dit een "VW-kwaaltje" of is er wat aan te doen? Wie heeft tips?

E. Timmermans

Geplaatst door E. Timmermans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kasperht (0), 18 jaar geleden

De airco werkt enkel bij temperaturen boven de ca. 5 graden. Er komt dus bij deze koude buitenlucht geen droge lucht van de airco om de ramen te drogen.

Toch heb ik zelf al vrij snel met een beetje warme ventilatie op de voorruit snel weer een condens-vrije ruit. Je kan bij tankstation ook anti-condens doekjes kopen en daarmee de ruit poetsen, werkt ook goed.

Als beide methoden niet werken moet het vocht ergens vandaag komen. Een vies/nat pollenfilter, geen goede waterafvoer bij luchtinname (door bv. bladeren) of een lekke kachelradiateur (wat te merken is aan koelvloeistofverlies en een beetje een rare zoetige lucht als de kachel aanstaat) kunnen voor vochtoverlast zorgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.