Volkswagen Passat 1600: bij lossen gas blijft toerental hangen en auto rijden.

Bouwjaar: 2000

ik heb het volgende probleem al een vijftal keer tegengekomen. als ik aan het rijden ben en ik los mijn gas dan blijft mijn auto gewoon verder rijden, precies of ik op cruise-control rij (terwijl dit niet ingebouwd is in de wagen). als ik dan het ontkoppelingspedaal indruk blijft het toerental gewoon hangen. bij het remmen loopt het toerental naar beneden (wat normaal is, de rem heeft voorrang) maar daarna loopt mijn toerental weer op naar waar hij voordien blijven hangen is.

weet iemand raad?

bedankt alvast voor jullie eventuele reacties

fredenevy

Geplaatst door fredenevy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Houd het hoge toerental ook nog een keer op of alleen als je de motor uitzet?

fredenevy (0), 18 jaar geleden

terwijl ik "probeer" verder te rijden en een hele tijd ongeveer dezelfde snelheid rij, komt het fenomeen niet meer voor. het gashuisklep is al reeds gereinigd geweest.
greetz

markenmanon (0), 18 jaar geleden

gasklephuis moet je opnieuw in basisafstelling laten zetten bij de deale(opnieuw inleren)

nkos (0), 18 jaar geleden

Laatst ook iets dergelijks (hoog toerental houden) met een Polo 1998 met AEE motor gehad.
Koelvloeistoftemperatuursensor vervangen en alles is weer normaal.
De defecte sensor gaf een signaal dat overeenstemde met een veel lagere temperatuur dan dat de motor in werkelijkheid had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.