Volkswagen Golf: beslagen ramen golf IV clima

Bouwjaar: 2001

Hallo, met mijn golf IV 2.0 met climatronic uit bouwjaar 2001, heb ik enorm veel last van beslagen ramen. zodra de auto met dit weer ook maar even stilstaat, slaan meteen de ramen dicht, na verloop van tijd trekken ze wel weer bij, maar zodra je er weer mee weg wilt, er in gaat zitten, slaan de hele auto meteen weer dicht. Ik kan helemaal nergens lekkage ontdekken, er ligt ook nergens water, of het is nergens vochtig.
Bij de dealer zijden ze dat dit een bekend probleem is bij de golf 4 met climatronic. en dat je er nix aan kan doen??
Ik kan me alleen niet voorstellen dat het normaal is dat een moderne auto zo snel beslaat!!!
Mn buurman met zn 15 jaar oude fiatje rijd zo weg, en ik sta eerst 5 min te ontwasemen.

Graag ideen of ervaringen.

groet marcel

tallguy

Geplaatst door tallguy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo marcel...

vaak is dit een kwestie van goed omgaan met de climatronic! dit klinkt misschien raar, maar deze is inderdaad erg gevoelig, lees nogmaals de instrukties in het boekje nog eens door.

tevens ook het interieurfilter controleren, en zo nodig vervangen! deze draagt daar ook een steentje aan bij..

paul,

brt1462 (0), 18 jaar geleden

Ja idd) daar heeft Paul gelijk in het interieurfilter kan de boosdoenner zijn heb ik ook al gehad is vervangen, en daarna nooit meer last gehad en de functie instellingen zijn zeker belangrijk een of twee maal klikken maakt het verschil en of de (Eco of auto stand)...... ect Het clima-paneel zit ook te laag altijd bij stilstand instellen anders zit je zo op een andermans bumper.

Brt

jordie (0), 18 jaar geleden

op welke stand hebben jullie hem staan dan ik heb ook steeds last van beslagen ramen en vooral op auto,en daarbij slaat die pomp ook nog is niet aan onder de 4 graden dat is ook zeer vervelend want anders waren de beslagen ramen zo weg.

hoogfrequent (0), 18 jaar geleden

Mijn ervaring met meerdere automerken met airco's is dat in geval van een airco installatie aanwezig is de ramen sneller beslaan (ook al gebruik je de auto niet) dan dat geen airco aanwezig is. In ieder geval altijd de airco ruim voordat je de motor uitzet uitschakelen, anders heb je geheid de volgende start condens. In geval van handbediend geen probleem maar hoe je dit met een climatronic doet weet ik niet. Verder is het inderdaad zo dat onder de 3-4 graden de airco niet werkt. En dan durven autofabrikanten/dealers nog rustig te adverteren dat in de winter de airco de ramen zo lekker snel ontwasemt. Ja bij winters met zomerse temperaturen zeker!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.