500 bezoekers online

Volkswagen Golf 4: Tikje/kraakje wellicht loszittend ZIJ-RAAM?!

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Had al eens eerder gevraagd wat dat irritante tikje toch is bij optrekken en remmen. Nou van de week deed ik linker raam halverwege naar beneden en pakte het goed vast en deed het naar voren en naar achter bewegen. En wat denk je. TIK, TIK, TIK,... Dus ik probeer het aan de linker kant, NIETS!!! Dus ik vermoed dat me raam los zit ofzo. En elke keer als ik rem of optrek maak het een tikkend geluid, TIK!.

Wat zou dit zijn, en hoe los ik het op... word helemaal gek van die tik. En straks ligt het raam helemaal onderin, dat wil ik al HELEMAAL NIET... Welk onderdeel moet ik vervangen?

Bedankt.

brt1462

Geplaatst door brt1462 , lid sinds 14 jaar geleden

11 Reacties

0

volgwagen, 14 jaar geleden

Is het meganisme überhaubt nog wel heel? draai de ruit maar is open en probeer hem is op te beuren.
Ooit al is een ruit ingeslagen gehad? kijk is of er geen glasplinters in de geleiding zitten.
suc6

0

Santa, 14 jaar geleden

Heej brt, ik zal ook eens aan mijn ruit sjorren! Wie weet is het probleem middels afstelling wel te verhelpen. Moet het eerst wel ff ophouden met regenen.....

0

Parlato, 14 jaar geleden

Meestal zit het in de deurvanger in de b-stijl, je kunt links met rechts verwisselen om te kijken of het probleem zich verplaatst.

0

brt1462, 14 jaar geleden

Het electrische raam werkt prefect nog hoor,. en naar mijn weten is de ruit nooit ingeslagen. Het is alleen het tikje wat ik hoor en gek van wordt. Het schijnt ook een heel bekent probleem te zijn van de Golf 4 dat zo spontaan je ruit in de deur kan vallen... wellicht heb ik al de voortekenen misschien???? Wil dat dus wel voor zijn. Ken al 2 mensen die de ruit uit de deur moesten laten halen... zelfs iemand die op de snelweg reed, en ineens FLOP weg ruit, en het was -4.0C toen.... brrrr

0

audia4, 14 jaar geleden

waarschijnlijk 1`van de 2 kunstof raamgeleidertjes afgebroken, hij staat nu nog op 1 geleider en krijgt dan speling. Is manco. Deur demonteren en je weet genoeg. Dealer levert tegenwoordig een revisiesetje waarbij de kunstofgeleiders vervangen zijn voor aluminum exemplaren.

0

brt1462, 14 jaar geleden

bedankt Harry, Zal de deur eens demonteren, dan kan ik vast meer zien, en zo'n alu. setje bij de dealer halen.

0

Santa, 14 jaar geleden

Heb eens even aan de ruit in mijn linker portier getrokken en daar zit beweging in.... Met name is er duidelijk speling voelbaar aan de achterkant van de ruit, dus de zijde vlakbij de deurgreep. BRT, ben jij al wat wijzer?

0

brt1462, 14 jaar geleden

Klaas,

Ik heb ook beweging in beide ramen, omg 2 a 3 cm kan ik hem naar boven trekken. Maar het weer is ZOO KL*TE koud dat ik nu nog niet mijn deur paneel ga los schroeven, alle kunststof delen zijn heel gevoellig met die kou, en heb helaas geen garage, dus ik wacht op beter weer, dan gaat de boel los, en vervang ik die geleiding blokjes, als nodig blijkt.

0

brt1462, 14 jaar geleden

OPGELOST!

Soms is de oplossing simpler als je denkt, en je zoekt te moeilijk... Ik wist van het VW raam probleem, dus linkte dit meteen aan het 'tikje'

Nu heb ik 2 weken geleden met WD40 (siliconen multi-spry) de deur scharnieren iets ingespoten, en heel iets op bij het slotmechanicme naar binnen gespoten. En al 2 weken lang is het kompleet stil, zonder tikken!

Heb gelijk de stoelen ook gedaan, alle bewegende metalen delen iets ingespryed. En kraken piepen van stoelen ook vrijwel over... Wellicht dat het misschien weer eens terug komt, maar is dus makkelijk op te lossen in mij geval.

0

brt1462, 14 jaar geleden

Uhm, oke zou best kunnen, maar in mijn geval heb ik gewone siliconen spray gebruikt, Ik gebruikte de naam WD40 omdat ik dacht dat dat het zelfde was en iedereen dat kent. Dus mensen gewoon siliconen/multi spry gebruiken, werkt super in mijn geval, en GEEN WD40 dus.. bedankt voor je correctie

0

volgwagen, 14 jaar geleden

Ok als je een tikkend raam naar voren haalt spitst iedereen zich op het raam als probleem veroorzaker...
Maar goed een tikkende deur is dit probleem alom bekend, die sloten kraken/tikken.
Maar het is opgelost en daar gaat het om! Ook klasse dat je het even meld --> dat gebeurt hier 9 vd 10 keer niet namelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.