Volkswagen Golf III : Beslagen ruiten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Heb vaak last van beslagen ruiten als t buiten koud of vochtig is en ik de verwarming aan zet. Heb gister m'n ruiten van binnen gewassen met een water/azijn mengsel zoals op internet stond en dit gedroogd met gefrommelde kranten. Dit om alles dan 'vetvrij' te maken. Heb nu dus nog meer last en smerige witte vaag over al m'n ruiten... Heb al geprobeerd dit weer met een natte doek weg te smeren en daarna op te drogen met een droge doek. Maar tevergeefs. Iemand een idee voor beide problemen? Het beslaan, en nu even nog belangrijker die smerige vegen over m'n hele ruiten?

tricker89

Geplaatst door tricker89 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Waar ruikt die vettigheid naar? Is er geen gebruik van koelvloeistof. ? Hoe zit het interieurfilter er uit.?????? Groeten.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Interieurfilter heb ik vervangen die is helemaal nieuw. Ga straks ff testen of er koelvloeistof lekt.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk ook eens onder de matten voor. Zit daar vocht/vloeistof onder/in?

tricker89 (0), 12 jaar geleden

die dingen heb ik al gecheckt, alles is droog en kan nergens een lekkage of iets vinde

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Ruik je af en toe geen zoetige lucht in de auto als deze warm wordt of juist als hij nog koud is en je zet de kachel aan?
De binnenkant inspuiten met ruitensproeiervloeistof en met een krant wordt hij zeker goed schoon, misschien meerdere keren ligt eraan hoe vet ze zijn.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Zal eens letten op de geur maar het is niet zoet volgens mij.. Krijg dat pas als ik de verwarming aanzet en hij warm begint te worden.
Heb gewassen en afgedroogd met kranten maar dat werkte ook voor geen meter. Kreeg het amper droog met de kranten en nu is t alleen maar erger.. Heb vandaag van die ntx glass cleaner gekocht. Morgen eens poetsen ermee.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Vandaag gepoetst met nxt glass cleaner van meguaire ofzoiets. Beslaat nog steeds als de malle zodra ik de verwarming aanzet... Iemand nog tips?? En krantenpapier is al geprobeerd dus die hoeft niemand te noemen ;)

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Zit toch ernstig tedenken aan een defecte kachelradiateur.
De radiateur staat vertikaal in zijn behuizing onderin zit een behoorlijke uitsparing waar behoorlijk wat koelvloeistof in kan blijven staan.
als het radiateurtje warm wordt verdampt deze koelvloeistof en als je de ventilator dan aan zet krijg je condens op je voorruit.
Radiateurtje is nog steeds een kwaal

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Hoe kan ik dit van de radiateur checken?

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Koelvloeistof zat onder minimum. Heb dit net bijgevuld tussen minimum en maximum zoals in t boekje staat. Ff kijken of er morgen of overmorgen minder in zit... Trouwens kan dat kwaad dat er iets minder in zat als minimumstand?

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Het is een voorraad met daarboven een expansieruimte.Als het tankje maar niet helemaal leeg is.Succes.

Jetta diesel (50), 12 jaar geleden

Denk eens aan 'n radiateurpil (die kleine busjes met soort ijzervijlsel). Als dat helpt dan weet je in ieder geval dat er lekkage is geweest. Wel natuurlijk de kachelstand op max zetten en bv. 20km rijden of lange tijd stationair. Immers ook de thermostaat moet helemaal open zijn voor de juiste doorstroming. Bij mijn Jetta diesel uit 1985 hielp 't.

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Tot alles verstopt zit , een pil is een beunhaas middel wat zorgt voor een tijdelijke oplossing om daarna x euro s meer kwijt tezijn aan extra reparaties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.