Volkswagen Golf: Binnenruiten smerig door azijn

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb laatst m'n ruiten van binnen gewassen met water/azijn mengsel n opgedroogd met kranten.
Geen gewenst effect en heb daarna de ruiten maar eens gepoetst met nxt glass cleaner. Op de ruit gespoten, uitgewreven met microvezeldoek en dan met een andere microvezeldoek afgenomen. Nu is m'n ruit zo 'raar vies'... Lijkt wel door de azijn/water te komen ofzo. Lijkt op vocht op de ruit en krijg het er niet af met aanjager of koude lucht. Zelfs niet met een doek weg geveegd. Smeerzooi blijft erop zitten. Zie amper vooral savonds als er licht op schijnt. Ziet eruit alsof er een stofje op je lens zit, zon beeld hb ik... Waar kan dat door komen? Moet ik op een of andere manier nog overgebleven azijn eraf wassen ofzo? Heb dit al geprobeerd met warm water en daarna dus gepoetst met ntx.. Iemand een idee wat het is en hoe ik t kan fixen?

tricker89

Geplaatst door tricker89 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Enco (0), 12 jaar geleden

NXT Glass Cleaner schijnt ook een laagje op het glas achter te laten, misschien reageert dit met het water/azijn mengsel...

http://www.carclean.nl/product/Meguiars/...

Ik zou zelf geen Azijn(watermengsel) gebruiken, want daar zit Azijnzuur in... zuur op autoglas... Ik gok het liever niet. En kranten geven (een beetje) zwarte drukinkt af...

Wat gebeurt er als je de ruit opnieuw een aantal keren schoonmaakt/ontvet met een mengsel van water en Spiritus (1 theekopje Spiritus op 1 emmer water = 10 liter).

Pas wel op: Spiritus is erg brandbaar en levensgevaarlijk bij open vuur/sigaret!

Als dit nog niet het gewenste effect heeft; probeer het is met een gewone glas "Cleaner" uit de supermarkt.

Succes!

P.S.

Vocht kan op verschillende manieren je auto binnenkomen: b.v. door kapotte/niet goed sluitende deurrubbers/kofferbakrubbers.

Leg eens droge kranten onder je automatten; zowel voor als achter en zet de tuinslag met een zacht ! straaltje op de deurrubbers en luchtinlaat van de kachel: en kijk of de kranten nat worden en/of je water ergens naar binnen ziet lopen.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

geen idee, heb thuis geen spiritus staan. kan het niet ergens anders mee?

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Ik heb brandspiritus en ammonia thuis. Welke moet ik dan gebruiken? En hoe?

Enco (0), 12 jaar geleden

Ik zou de ruit opnieuw een aantal keren schoonmaken/ontvetten met een mengsel van handwarm water en (brand)Spiritus 1 theekopje (brand)Spiritus op 1 emmer water = 10 liter) totdat het vettige/drukinkt laagje is verdwenen.

Een microvezeldoek zou alleen goed moeten werken, maar bij hardnekkige vervuiling kan het vochtig maken met de bovenstaande oplossing van water en (brand)Spiritus de werking versnellen/verbeteren.

De microvezeldoek kan het beste eerst vochtig gemaakt worden en worden uitgewrongen. Vouw een paar keer dubbel en wissel regelmatig van vlak zodra het vuil goed wordt opgenomen. Als alle vlakken gebruikt zijn een schone doek nemen.

Pas wel op: Spiritus is erg brandbaar en levensgevaarlijk bij open vuur/sigaret!

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

De truuk met een door- gesneden aardappel,inwrijven dan laten drogen en uitwrijven.Ook goed voor een vieze buitenkant.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Dus een half doorgesneden aardappel over de binnenkant van m'n hele vooruit smeren, dan laten opdrogen en afhalen met een microvezeldoek? Nat of droog? En gaat die smeerheid er nog af dan? En kan ik beter van tevoren spiritus proberen of erna?

Enco (0), 12 jaar geleden

P.S.

Het is aan te raden om waterdichte (keuken)handschoenen te gebruiken, zodat de huid minimaal in contact komt met de (brand)Spiritus.

Enco (0), 12 jaar geleden

Ik zou verschillende manieren niet door elkaar uitproberen; maar 1 voor 1 en kijken wat het best bevalt.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Heb net de vooruit en achterruit met water/spiritus mengsel gewassen. 5 min later meteen nog eens gewassen/behandeld met de ntx glass cleaner. Vanavond zal ik het merken. Zal het even laten weten hier

tricker89 (0), 11 jaar geleden

opgelost :) zijn weer schoon! paar keer wassen en opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.