Volkswagen Golf III : Verlichting van ventilatie kapot Golf 3

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De verlichting bij de 3 draaiknoppen van de ventilatie hebben het nooit gedaan bij mij. Nu reed ik een week geleden terug van mn werk, en opeens zag ik dat ze aan waren toen ik mn verlichting aan deed! Helaas de volgende dag weer uit... Nu deed hij het een paar dagen geleden ook opeens weer, maar de dag erna dus weer niet. Heb heb sindsdien niet meer aan gezien. Iemand een idee hoe dat kan? Mijn binnen verlichting doet het verder wel overal. Ik vind het raar dat hij het nu 2x opeens heeft gedaan en nu en eerder dus niet.. Hoop dat iemand me even verder kan helpen!

tricker89

Geplaatst door tricker89 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Middelste knop verwijderen en daar zit een lampje achter, die moet je vervangen.
Het beste kun je een stukje ruitensproeier slang gebruiken om hem er uit te trekken.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Kun je zon dop er zo aftrekken dan? En zit er een lampje achter elke dop of 1 achter de middelste?

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

1 lampje in het midden ,licht wordt door plastic strip geleid naar de andere knoppen.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Oké. En die dop is er gewoon makkelijk af te trekken? Of moet dan eerst iets los of eraf ofzo?

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Ik heb net geprobeerd al een stap te zetten, kon het voorkantje er zo afhalen eigelijk zonder enige moeite. Toen zag ik dit. Dit moet er neem ik aan ook nog af om achter de middelste dop te komen om het lampje te vervangen. Moet ik de schroef dan losdraaien in alle 4 de hoeken? En kan ik hem dan zo makkelijk eraf pakken? Iemand die me in duidelijke stappen even verder kan helpen, en meteen even vertellen waar ik ergens een lampje kan halen, heb geen idee wat voor soort lampje of iets dat moet zijn etc. Ben zwaar beginner als het tot autoklussen komt!
Alvast heel erg bedankt.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/442/img2301t.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/442...][img]http://img442.imageshack.us/img442/4421/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hoeft niets los te halen, alleen die middelste knop eraf wippen en dan zie je het lampje er wel in zitten.
Het is een klein steeklampje. Ga even naar de dealer of automaterialen zaak om zo'n ding te halen.
Je hebt wel een stukje ruitensproeierslang nodig om hem eruit te krijgen.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Net deed het lampje het opeens weer... Heb gekeken en het lampje brandde gewoon goed. Kan dus nooit t lampje zijn. Heb geprobeerd motor aan en uit te zetten, licht aan en uit, noem maar op. Bleef gewoon branden. Zal morgen wel weer uit zijn... Wat kan het dan zijn behalve een kapot lampje?

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Los contact in lampje of in de fitting. Gewoon vervangen zoals beschreven.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Is vaak zo met lampjes, je geeft er een beuk tegen of rommelt er wat mee en dan doet hij het weer, komt omdat gloeispiraaltje dan weer even tijdelijk op z'n plek zit dus gewoon alleen de middelste knop eraf trekken en dan heb je die plastieke strip die je er ook vanaf moet trekken (knop + strip haaks ervan trekken dus recht naar achteren) en dan een slangetje over het lampje duwen en dan trekken zodat je het lampje eruit trekt en dan nieuw lampje een stukje in slangetje duwen en dan het lampje erin duwen en dan met een dun schroevendraaiertje in het slangetje en het lampje heel zachtjes aanduwen dan dan het slangetje lostrekken van het lampje.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Oké bedankt voor de uitleg :) ga het morgen proberen. Nog een vraag, hoe kom ik aan zon slangetje?

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Anyone?

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Even bij een werkplaats naar binnen gaan en vragen.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Heb de dop eraf. Dan zie ik onderin achter de dop een klein lampje achtig iets zitten. Hij loopt maar rond van beneden tot halverwege de cirkel, dus is maar half. Is normaal neem ik aan? Krijg dat ding er niet afgetrokken. Lijkt alsof die zit vastgeklikt. Iemand die kan helpen?

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Die halve ring is normaal die hoeft er ook niet af (zucht) slangetje heb je al?, anders halen bij automaterialen zaak daar kun je ook het lampje halen.
Anders even langs buurt garage rijden is dit probleem ook opgelost.

tricker89 (0), 12 jaar geleden

Ik rijd morgen wel even naar een garage dan. Die doen dat toch wel even gratis of voor een klein eurotje mag ik hopen. Trouwens ook mijn verlichting van de knoppen bij m'n lichtknop doet t niet. Op m'n lichtknop na. Hoe kan dat?

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Zit ook een lampje achter.

powerhits (0), 12 jaar geleden

He Kaleido, bedankt voor je goede uitleg. Ik had zojuist het zelfde 'probleem'. Bedankt.

tricker89 (0), 11 jaar geleden

nieuw lampje erin gedaan, en doet het weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.