Volkswagen Golf: Bij een langere rit slechte of geen reaktie op gasgeven

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Klant rijdt maandag 200 kilometer heen en vrijdag 200 kilometer terug. Komt vrijdag bij ons met de klacht dat op den duur en vooral merkbaar in fileverkeer dat de auto niet of slecht gaat reageren op gasgeven. Komt eerst niet boven 12o km/h en in de file gaat ie met horten en stoten vooruit. Kontakkt uit en weer starten is het weer even goed.

Uitlezen geeft de kode Brandstofdruksensor G247 / onaannemelijk signaal P0191

Iemand enige suggestie wat dit kan zijn?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Die sensor defect komt wel eens voor,zit tussen plastieke inlaatspruitstuk en alluminium spruitstuk verborgen,alleen de plastieke iets opzij en je kan erbij.

Siem Bijman (115) PRO, 15 jaar geleden

Thx Richard. Gaan we mee aan de slag.

Siem

Siem Bijman (115) PRO, 14 jaar geleden

Klant is een hele tijd vrij gebleven van klachten (maar rijdt op dit moment ook niet meer deze lange afstanden). Vandaag de auto gekeurd en uit nieuwsgierigheid de auto nog even uitgelezen en er stond toch weer dezelfde foutkode in. We hadden de sensor die op de rail zat destijds al vervangen, maar ik vermoed dat het de verkeerde is geweest. Deze die we hadden vervangen zat zo op de rail en daar kon je zo bij, maar dat is dus een andere sensor, want als ik daar de stekker afhaal, krijg ik ook een andere foutkode.

De sensor van Ricky is wat verder verstopt en daar moet de kunststof inlaat voor losgehaald worden.

Deze hebben we nu vervangen en probleem heeft zich nadien niet meer voorgedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.