Volkswagen Golf V: Bij het optrekken 1e 2e versnelling komt er grijs/blauw rook uit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 103 KW TDI

Hallo Allen,

Ik ben hier nieuw, en wil een probleem aanmelden, misschien dat er iemand hier ook ervaring mee heeft gehad.

Ik heb een VW Golf V uit 2004 het is een TDI 103 KW 140 Pk uitvoering.

ongeveer 60000 km op de teller

Het volgende probleem doet zich nu een week voor, bij het optrekken 1e versnelling en doortrekken naar zijn tweede komt er een grijs/blauw kleur rook uit de uitlaat.

Ik heb geen foutmelding op mijn boardcomputer, alles werkt ook naar behoren, trekt goed door de turbo werkt ook zeer goed, houd zich dus niet in bij het optrekken, olie peil, is ook goed, koelvloeistof peil is ook oke, brandstof verbruik is ook normaal, wat kan dit zijn???

Ik zal deze week nog langs de dealer gaan om het te laten uitlezen, maar was zo even benieuwd wat het kon zijn, zodat ik een ieder geval iets meer info heb over dit probleem.

Alvast bedankt .

cebbes30

Geplaatst door cebbes30 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

yuri

foutmelding op de boardcomputer in samenwerking ROOK lijkt er op dat de EGR-regelklep blijft hangen. gezien je deze EGR-klep niet kunt afsluiten zit er niets anders op dan schoonmaken of in het uiterste geval te vervangen.

paul,

cebbes30 (0), 16 jaar geleden

Hoi Paul,

Ik heb juist geen fout melding op mijn MFA + scherm, dat maakt het juist zo onbegrijpelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.