Volkswagen Touran: bij het rijden en sterk optrekken hoor ik een blazend geluid

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19tdi

bij het rijden en sterk optrekken hoor ik een blazend geluid alsof er een ventilator opsprngt, bij gas lossen is het weg.Bij gas geven met onbelaste motor( stilstaande wagen)hoor ik met geopende moterkap niets.
Toeval of niet maar als ik in 3de of 4de constant aan +-2000 rijd, iets gas los en dan rustig terug optrek begint de wagen te fel te schokken, en stopt als ik het gaspedaal intrap?
Heeft er iemand een idee of het iets met de turbo kan te maken hebben?

wibbe

Geplaatst door wibbe (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sus12 (0) PRO, 11 jaar geleden

misschien ergens een turbo druk slang gescheurd?

dodgedriver0 (0), 11 jaar geleden

Hallo,
misschien een slang van de interkoeler gescheurd of eraf gesprongen.Dit maakt een soort van hard blazen.Geen overdadige zwarte rook?

wibbe (0), 11 jaar geleden

Er komt geen zwarte rook tevoorschijn.
Ik zie de turbo niet zitten , zit helemaal achteraan achter de motor als ik het goed heb. Kan ik de bewuste slangen ergens zien?
Kan zo een stukke slang ook oorzaak zijn van het schokken?
Alvast bedankt voor jullie reactie.

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Kijken of je nergens een vette plek kan zien, daaraan kan je een luchtlek vinden, ook vooraan aan de bumper zien, bij de intercooler of anders goed luisteren en zo proberen te situeren.
Dirk

wibbe (0), 11 jaar geleden

het probleem is dat ik het alleen hoor als ik rij , als ik stil sta en gas geef hoor ik niks, ik heb de indruk dat als ik rij het geblaas precies van rechts komt,ik zie geen vette plekken en ruik ook niks. En de wagen trekt ook nog goed vind ik.

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat klopt als je stil staat blaast hij niet daar de turbo druk afgesloten wordt. Normaal bij VW.
Dirk

wibbe (0), 11 jaar geleden

Allzn bedankt voor het mee denken, is ondertussen opgelost.
Was slang van turbo gescheurd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.