Volkswagen Touran: Stuurkolom electronica inleren touran 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BRU

Vandaag een defect stuurkolom regel apparaat vervangen, het gaat om het stuurapparaatje dat direct achter het stuur onderop de stuurkolom zit geklikt.

Het betreft een "kaal"stuurwiel zonder stuurbedieningsknoppen, de knoppen voor de cruisecontrol zitten op de richtingaanwijzer schakelaar.
De auto is niet voorzien van stuurverwarming.

Ik maar zelf gebruik van een delphi ds150e uitleesset (nieuwe type)
Hiermee kan ik het stuurapparaat coderen, in mijn delphi systeem staat een codetabel, aan de hand van deze tabel zou ik een code moeten kunnen maken specifiek voor deze auto, ik kom uit op code 000042
Ik heb het oude stuurapparaat uitgelezen en daar stond eveneens code 000042 in.

Na het programmeren werkten de ruitenwissers niet meer, de stuurbekrachtiging doet het niet meer en ik krijg de foutcode dat de basisinstellingen van het stuurassistentie systeem weg zijn.
De module die ik heb geplaatst heeft exact dezelfde vorm maar wel een ander onderdeelnummer, zou het kunnen zijn dat deze een modificatie heeft ondergaan en ik een compleet andere code moet programmeren om de boel weer werkend te krijgen?
Bij de dealer geven ze aan dat ze die codes tegenwoordig on-line opvragen met de auto gelijktijdig aan de VAG COM kast.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft, wellicht aan de juiste code kan komen of ben ik uiteindelijk verplicht om morgenochtend mijn karwei uit te besteden aan de dealer?

Profundo Autoservice

Geplaatst door Profundo Autoservice (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem vandaag toch op kunnen lossen, code 000042 was toch correct, ik heb naast de module ook de richtingaanwijzerschakelaar vervangen en van de stuurassistentie de basisinstellingen opnieuw ingeleerd.
Alles functioneert weer naar behoren.

Applaus voor mezelf ... ghehe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.