Volkswagen Touran: Electrisch Schuifdak werkt niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 TSI

Op de accessoirestand van het contact kan ik het elektrische schuifdak normaal bedienen. Vreemd genoeg, zodra de motor draait, lukt dit niet meer.
Zodra de motor uit wordt gezet, en de auto nog even in de "uitloopcyclus" staat, kan het schuifdak ook worden bediend.
De auto is januari voor onderhoud geweest, maar omdat ik het schuifdak nu voor het eerst weer bediende, niet eerder opgemerkt.

RPC

Geplaatst door RPC (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou hem even laten uitlezen, de kans is aanwezig dat je storing over je contactslot hebt maar eerst even kijken of en welke relevante storing(en) erin staan.

RPC (0), 11 jaar geleden

Zal ik doen; de laatste dagen heb ik ook regelmatig een melding dat er een lampje stuk is, maar dat gebeurt onder het rijden, dus geen specificatie in het MFA, en dat verdwijnt net zo vaak als dat het komt.

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Idd, uitlezen is hier de oplossing.
Hoelijk is het enkel ergens een sensor.
Dirk

D1854 (0) PRO, 11 jaar geleden

Idd, uitlezen is hier de oplossing.

Dirk

RPC (0), 10 jaar geleden

Vandaag eindelijk in de gelegenheid geweest even langs de dealer te rijden.
Geen resultaat; geen foutmelding, nog nooit een dergelijke storing gehad en ook hun database biedt geen aanknopingspunten.
Enige remedie is dus gaan zoeken, maar daar hangt natuurlijk een niet te overzien prijskaartje aan, zonder garantie op een oplossing.

Vreemd genoeg, doet hij het soms wel.
Elke keer nadat ik het via "contact" heb geopend, probeer ik tijdens het rijden, en op het eind van de rit, of hij op de schakelaar reageert en soms doet hij het gewoon.

Ik wil eens de accupool lostrekken, om het geheel te resetten.
Heeft dat zin of heeft iemand nog een ander idee, zoals vochtinwerking op een bepaalde plek, aansluiting van de regeleenheid in het dak of iets dergelijks.

RPC (0), 10 jaar geleden

Gisteren paneel losgenomen en spanning gemeten op de T6b connector: er staat continu spanning op J245.
Daarna werkt het schuifdak weer, ook bij draaiende motor.
Vandaag doet hij het weer niet. Als de connector los is geweest, en het contact aan heeft gestaan, doet hij het weer even, maar daarna weer niet.
Lijkt dus of de regeleenheid een keer is gereset, doet hij het weer even.

Is dus geen spanningsprobleem. We heeft er nog een hint?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.