Volkswagen Golf: Bij het sturen naar links hoor je een vreemd geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Bij het scherp sturen naar links hoor je een vreemd geluid; alsof er iets aanloop. Bij sturen naar rechts is dit niet het geval.

Weet één van jullie wat dit precies kan zijn??

Alvast bedankt voor jullie reactie.

groet
Rick

RWS

Geplaatst door RWS (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

kan van alles zijn.. zou er ff mee naar de dealer gaan.


mvg

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het maar zo de stofplaat achter de remschijf kunnen zijn..

paul,

wwwww (0), 17 jaar geleden

heb dit ook gehad
bij mij was het het wiellager
als het steeds erger word zou het kunnen

RWS (0), 17 jaar geleden

Ik ga binnenkort naar de garage. Ik zal jullie op de hoogte brengen wat het uiteindelijk is geweest. In ieder geval bedankt voor de reacties.

ENijdam (0), 17 jaar geleden

Ik heb ditzelfde ook gehad, en dit geluid kwam van een stabiliteits ring die om de as vast hoort te zitten, deze is los geraakt, en bij het sturen komt die klem te zitten tussen een mechanisme, bij meer kracht word deze er gedrukt en dit geeft een soort "knak" geluid. er zijn 2 oplossingen voor dit probleem, 1 is hem weer vast te zetten op de as. (in balans) of 2 is hem er af te flexen. in principe kan de auto zonder deze stabiliteits ring, maar goed.. hij zit er toch voor iets op. (ook geeft dit bij mij het probleem als ik boven 100Km/u rijd, dat het begint te tikken. (de kracht van het rond-draaien word zo groot, dat het ergens tegenaan tikt, wat nogal een irritant geluid is)

Verder zou het ook je lagers kunnen zijn. (heb je er ook last van als je een heuveltje schuin af rijd, of een drempel?)

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.