Volkswagen Golf III : Bij hoge versnelling bijv. 4, 5 als je vol gas geeft stopt turbo

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo,

Ik heb een vraagje,

Als ik bij hoge versnelling 4, 5. Voluit gas geef. Stopt de werking van turbo op een bepaalde snelheid soms 130, soms 140 km. En als ik dan gas loslaat en weer geef gaat turbo weer in werking en stopt bijv. bj 150 en dan weer loslaten geven stopt die bij 160 ofzo. Wat kan de oorzaak hiervan zijn?

Bij optrekken enzo is er geen probleem alleen bij hoge snelheid maar dan gaat de turbo weer in werking bij gasloslaten en weer geven.

Met vriendelijke groeten,

Burak

burakay09

Geplaatst door burakay09 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen,bij geen storing mogelijk de luchtmassameter defect.

burakay09 (0), 15 jaar geleden

Uitgelezen hij geeft inlaatspruitstuk aan kan dat het zijn, en er is een andere luchtmassameter erop gezet nog steeds het zelfde

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer de vacuumslangen van en naar de turbo,ook de magneetklep,anders variabele deel van de turbo vastgekoold denk ik.

burakay09 (0), 15 jaar geleden

Dankjewel Richard, magneetklep noemen ze ook wel n75klep toch of niet en wat houd die variabele deel in?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=burakay09]Dankjewel Richard, magneetklep noemen ze ook wel n75klep toch of niet en wat houd die variabele deel in?[/quote]
Ja de n75.
Variabel is een deel in de turbo die het mogelijk maakt om de turbodruk traploos te regelen,dat werkt dmv schoepjes die verdraaien en dat kan vast zitten.(zie andere topics of google eens op variabele turbo).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.