Volkswagen Golf: Bij stationair draaien loeiende motor

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Misschien dat jullie mij kunnen helpen. Wanneer ik de motor start en stationair laat draaien is het net alsof ik voortdurend het gas intrap en weer los laat, gas intrap en weer los laat, enz. Het ligt niet aan de gaskabel en de gasklep en de automatische choke lijkt ook normaal te werken. Hij heeft er ook last van tijdens het rijden met constante snelheid. Alleen wanneer ik het gasgeef (normaal of hard maakt niet uit) dan doet hij normaal en trekt hij normaal door.
In de auto stinkt het echt naar uitlaatgas alsof de motor constant gesmoord wordt.

De auto heeft al ruim een half jaar last van onregelmatig stationair lopen en het probleem dat ik sinds deze week heb lijkt eigenlijk een extreme vorm van het probleem dat ik al had.

Is het reiningen (wat voor middel?) van de carburateur misschien voldoende? Moet ik een inwendige klep vervangen in de carburateur? Of moet ik de hele carburateur vervangen (daar blijkt nogal moeilijk aan te komen zijn, tweede hands natuurlijk)?

Alvast dank voor jullie moeite. Vriendelijke groet,

Bjorn Snijders.

Bjorn golf 2 '89

Geplaatst door Bjorn golf 2 '89 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Controleer de vacuumslangen op lekkage,met name die van de rembekrachtiger.

Ricky,

paul xx (0), 16 jaar geleden

Hallo als je een 1600 motor hebt kan er een electronische carburateur opzitten een 2E2 cab ,hier gaan de gasklepversteller en de potencimeter wel eens kapot ik heb eventueel nog een prima liggen

Paulus8636 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je bedoelt de 2EE.

paul xx (0), 16 jaar geleden

Het is inderdaad een 2EE caburateur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.