Volkswagen Golf: Binnenverlichting

Bouwjaar: 2001

Beste collega's
Ik heb een probleem met een golf van 2001 TDI 66 KW.
De binnenverlichting werkt soms helemaal niet en soms blijft hij aan onder het rijden en soms gaat hij spontaan aan bv. midden in de nacht! Je hoort dan ook vaak een relais tikken onder het dashbord als de binnenverlichting brand, het getik komt uit de regeleenheid van de centrale deurvergrendeling. We hebben hem al uit gelezen bij de dealer maar daar zaten geen fouten in! Ik dacht natuurlijk meteen aan de deurschakelaar in het slot maar dan zal die dat toch aan moeten geven met uitlezen. We hebben ook al even naar de bedrading gekeken tussen deur en auto! Iemand advies voor mij. Alvast bedankt.

Mvg Marcel.

Marcel6960

Geplaatst door Marcel6960 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

kemo6242 (0) PRO, 18 jaar geleden

Marcel als de binnen verlichting aan gaat en je km verlichting gaat ook aan dan denkk ik dat je inderdaad in deurslot moet zoken.want als je de deur opent gaat ook je km stand branden anders blijft ie uit.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Een deurslot wordt niet altijd gemeld door de uitlees apparatuur.
Maar als ik dit verhaal lees zou ik het eerst even gaan zoeken in het portierslot.

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kun je z'n portierslot verder zelf nog controleren dan?
Ik zal er even op letten of de km verlichting ook aan gaat, maar het lastige is dat het maar zo af en toe gebeurd dus ik moet een beetje geluk hebben!

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

het betreft een micro schakelaar deze bevind zich in het slot!

marcel, deze is bijna niet te repareren! een nieuwe kost rond de 100,- euro..

paul,

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar hoe kom ik er achter dan welk slot het is als er geen storing word door gegeven!

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

meestal het slot aan de bestuurders zijde is de boosdoener! (zit wat logica in, wordt het meest open en dicht gedaan)

vandaar

paul,

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja daar heb je gelijk in, maar het blijft natuurlijk wel een gok!

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou jongens ik heb de auto vandaag weer hier staan, kan nu verder zoeken. Ik ben er achter dat de km stand verlichting niet op de deur schakelaar werkt. Maar het kan volgens mij niet in de deurschakelaar zitten want het volgende gebeurt, Als ik alle deuren open zet, dus ook de achterklep, dan gaat om de 10 sec de binnenverlichting/ verlichting in de deuren en de kofferbakverlichting even uit en meteen weer aan. Op dat moment hoor je de regeleenheid tikken. Maar de verlichting in de kofferbak werkt niet op de portierschakelaars alleen op die van de achterklep, dus vandaar dat ik niet denk aan een deurschakelaar maar aan de regeleenheid! Wat denken jullie?

Mvg Marcel

joebar5495 (0), 18 jaar geleden

Heeft dit type niet een schakeling voor het voorgloeien op de deur geschakeld zitten, dit om het voorgloeien te verkorten....
Heb zo het idee dat jouw voorgloeisysteem hier de oorzaak van is....

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar wat heeft dat met bv de kofferbak verlichting te maken?

joebar5495 (0), 18 jaar geleden

Nou wat dacht je van een steeds weer in en uitschakelende voorgloeirelais, zit volgens mij bij enkele golf's geschakeld op de binnenverlichtingsschalelaars...

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Oke dat zou idd een mogelijkheid zijn, alleen dacht ik dat de verlichting in de kofferbak niks te maken had met de portierschakelaars alleen met de schakelaar ven de achterklep!

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Auto is weer bij de dealer geweest. Conclusie: regeleenheid is kapot, 139,- euro ex btw.+ 120,- euro( ZOEK UREN) Bedankt iedereen voor de reacties!

Mvg Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.