Volkswagen Sharan: Binnenverlichting centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

ik heb een storing die samen gaat op de binnenverlichting en de centrale deurvergrendeling. de binnenverlichting werkt niet tijdens het openen en of sluiten van de deuren. als je de schakelaar op de aan stand druk gaat de verlichting wel aan. zet ik de schakelaar vervolgens op de deurstand dan klapt er regelmatig de zekering van de centrale deurvergrendeling uit. met als gevolg de deurvergrendeling niet meer werkt. dit gebeurd zowel met de binnenverlichting bover de bestuurder en de binnen verlichting in het midden van de auto. de deur schakelaars zijn niet defect want op het dashbord komt wel de afbeelding van de openstaande deur.
is dit probleem op te lossen door het vervangen van een relais (zo ja welke) of moet ik de oplossing in een andere richting zoeken.

raafs

Geplaatst door raafs (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

probleem zit naar alle waarschijnlijheid in de doorvoer van de kabelboom, van de deur naar de carrosserie. Draadbreuk en daardoor zo af en toe sluiting naar massa.

bestuurdersdeur is hoofdverdachte, die gaat het meeste keer open en dicht.

raafs (0), 15 jaar geleden

[quote=audia4]probleem zit naar alle waarschijnlijheid in de doorvoer van de kabelboom, van de deur naar de carrosserie. Draadbreuk en daardoor zo af en toe sluiting naar massa.

bestuurdersdeur is hoofdverdachte, die gaat het meeste keer open en dicht.[/quote]
ik vraag me dan af in welke kabel er den evt een breuk zou zitten. de binnen verlichting werk toch op een deurschakelaar in de deurstijl. bij het verondgrendelen van de deur zou ook de binnen verlichting voor de duur van enkele sec. moeten gaan branden. dit gebeurt niet maar de centrale vergrendeling werkt wel. ik heb geen elec.schema van de auto. dus ik weet niet waar de koping zit tussen de CV en de binnen verlichting. want de zekering klapt alleen in de combi van lichtschakelaar op deurstand zetten en cv gebruiken. en dan maakt het ook nog eens geen verschil of ik nou de linker of rechter deur pak. bij open staande deuren en het gebruik van de lichtschakelaar gebeurt er niets. dat wil zeggen de zekering klapt niet. maar de verlichting brand ook niet.
maar weet je toevallig welke nummer relais van de cv is en welk nummer van de binnen verlichting is. want ik neem aan, als een lamp brand voor een bepaalde tijd. moet dit worden geregeld via een relais.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mij heb je geen deurschakelaars meer in de deurstijl. (check het ffe)
de verlichting werkt bij alle vw van dit bouwjaar over een van de schakelaars (microswitch) in het slot, in de deur, veelvoorkomend is draadbreuk in het kabelboompje van de deur naar de carrosserie, in de rubberdoorvoertule.
bekleding bij de deurstijl losnemen, kabel wat naar buiten trekken en je kunt het meestal zo zien. anders idd een schema zien te krijgen.

Regelapparaat een keer uitlezen zou ook verheldering kunnen geven.....

stoef (0), 15 jaar geleden

deurbekleding loshalen en kijken of je een kapotte draad ziet zitten.

arno

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

je hebt mail

Bert deLeeuw (0) PRO, 15 jaar geleden

Een acuatoren test Laten uitvoeren hiermee kun je de sloten aan sturen en signaal terug krijgen dan kun je zien welk slot het probleem geeft.
Gr.Bert

raafs (0), 15 jaar geleden

[quote=audia4]Volgens mij heb je geen deurschakelaars meer in de deurstijl. (check het ffe)
de verlichting werkt bij alle vw van dit bouwjaar over een van de schakelaars (microswitch) in het slot, in de deur, veelvoorkomend is draadbreuk in het kabelboompje van de deur naar de carrosserie, in de rubberdoorvoertule.
bekleding bij de deurstijl losnemen, kabel wat naar buiten trekken en je kunt het meestal zo zien. anders idd een schema zien te krijgen.

Regelapparaat een keer uitlezen zou ook verheldering kunnen geven.....[/quote]
inmiddels is er ook al een relais van de bandstof toevoer gesneuveld
ik heb geen breuk kunnen ontdekken.
ben met een multimeter bezig geweest. Op 1 van de 3 draden van de binnenverlichting staat stroom. dus krijg hij onvoldoende stroom
wat me wel opviel was als de deur open of dicht is had ik een verschil van 0.03volt.
laat de auto uitlezen waarschijnlijk is het dan wat makkelijker zoeken en repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.