Volkswagen Passat: Blower snelheid niet constant.

Bouwjaar: 2002

Passat 1.9 Tdi uit 2002.

Zowel in de ECON stand als in de Auto stand is de blower snelheid niet constant.
Tijdens het rijden merk ik dat de blower snelheid steeds verandert. Dat is hoorbaar en voelbaar. De blower geeft een hoeveelheid lucht, dat valt ineens weg (of wordt sterk minder) en komt dan weer terug.
Ook geeft de blower soms zeer weinig lucht terwijl hij volluit staat, zowel in de econ stand als in de airco stand. Ik hoor dan wel dat de blower zelf snel loopt, maar er komt weinig lucht uit de roosters.

Heeft iemand een idee waar ik dit probleem moet zoeken?

Wat ik ook graag zou willen weten is waar ik het airco filter kan vinden (die zit er toch?) die ik kan schoonmaken / vervangen. Ik bedoel niet het filter dat onder de motor kap rechts tegen het raam zit.
Deze auto heeft n.l. drie jaar lang constant met airco gedraaid (vorige eigenaar).

Bedankt, Armand

splinter2

Geplaatst door splinter2 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien recirculatieklep die niet goed functioneert waardoor de blower raar doet.Heb dit bij andere auto's weleens meegemaakt.

Je hebt alleen een interieurfilter die om de 2 jaar of 30.000KM wordt vervangen.Als die sterk vervuild is wordt de aanzuiging ook een stuk minder.

Denk dat je hem ff weg moet brengen naar een dealer/garage.

splinter2 (0), 18 jaar geleden

Dat is ook toevallig. Gisteren geconstateerd dat ik dit probleem niet heb als ik de recirculatie gebruik. Dan komt er wel voldoende lucht uit de diversen roosters dus ik denk dat je helemaal gelijk hebt! Ik ga er mee naar de dealer.

Toch nog een vraag over het filter. Dit filter (rechts tegen het voorraam onder de motorkap) is redelijk schoon. Maar waar zit dan toch het filter die bij het gebruik van de Airo vochtig wordt en waar schimmel op kan voorkomen? Of is dat geen filter. Omdat de vorige eigenaar drie jaar lang met airco heeft gereden wil ik dit graag controleren / schoonmaken.
Bedankt, Armand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.