Volkswagen Polo: Bokken bij bepaalde snelheden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds een week heb ik een probleem met mijn Polo. Bij bepaalde snelheden 'bokt' de auto soms. Zelf heb ik totaal geen verstand van auto's en ben ook al met het probleem bij mijn garage geweest. Ze hebben in eerste instantie de onstekingskabels (?) vervangen, maar het probleem bleef.
Vandaag is de auto weer bij de garage geweest, maar de monteur heeft het bokken niet kunnen reproduceren. (Maar ik zelf vanavond wel)

Het is namelijk dat bij het doortrekken in de derde versnelling tot ongeveer 75 km/u en 100 km/u in de vierde (de momenten vlak voordat ik doorschakel naar de volgende versnelling) er een schok (bokken) in de auto te voelen is. Nadat de schok geweest is loopt de motor prima verder.
Misschien heeft het er niks mee te maken, maar een paar dagen geleden stond de auto stationair te draaien (vlak na inschakeling) en toen ging de motor uit niks van 1000 naar 2000 toeren en weer terug, en weer naar 2000. Alsof ik met het gas zat te spelen.

Heeft iemand van jullie enig idee wat dit kan zijn?

gscherpenzeel

Geplaatst door gscherpenzeel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

zijn de storingen al uitgelezen.
maak de gasklep eens schoon en zet hem opnieuw in de bassis stand.
dat halen wordt vaak door de gasklep veroorzaakt en het zal best kunnen dat deze vervangen moet worden maar eerst het voorgaande uitvoeren.
kijk ook of er geen vacuum leidingen lekkage hebben die van de rembekrachtiger wil wel eens gescheurt zijn.


groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.