Volkswagen Polo: bonkend geluid vooras

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Al geruime tijd maakt mijn auto regelmatig een bonkend geluid. Het geluid komt onder de motorkap vandaan en is ook licht voelbaar onder het rijden.
Het gebonk is niet specifiek bij drempels of bochten maar vrijwel permanent. Het vreemde is dat het geluid ook geregeld helemaal niet hoorbaar is.
Het geluid komt i.i.g. niet van de motor, zelf denk ik de veerpoot rubbers/lagers.
De stabilisatiestang en fuseekogels heb ik al gecontroleerd.

Zou mijn vermoeden kunnen kloppen? Denk zelf tevens gezien het zware sturen dat het geheel van lager en veerpootrubber versleten is en daardoor voor veel frictie zorgt, het bonkend geluid veroorzaakt, maar door niet altijd aanwezig is doordat het door het draaien van het geheel (rubber en lager) zo nu en dan verdwijnt. M.a.w. door het sturen wordt de rubber gedraaid waardoor de bonk niet hoorbaar is.

Alsvast bedankt voor eventuele bijdrages.

Philippefeij

Geplaatst door Philippefeij (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MK2_16volt (0), 13 jaar geleden

is het bij een bepaald toerental of bij het acceleren of gas loslaten

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Krik de auto eens op tot het wiel van de grond af komt, voel nu eens of er ( veel ) speling aanwezig is als je de band vast pakt en het wiel van boven naar beneden beweegt, zo ja, is het veerpootlager kapot, maar....het zwaar sturen kan ook van het veerpootlager komen, ook als er geen speling aanwezig is..

Controleer gelijk eens de fuseekogel, aandrijfassen en eventueel je motorsteunen.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.