Volkswagen Golf: bonkende diesel

Bouwjaar: 1989

heren,
Heb reeds enige maanden last van een bonkend geluid die lijkt vanuit de vooras tekomen van mijn golf 1600 diesel uit 1989.Dit geluid lijkt overeen tekomen alsof je met een platte of lekke band rijd. Doet het zowel rechtuit als in linker en rechterbochten. Geluid is snelheidsafhankelijk en altijd aanwezig. Dus bij hard volgt het snel na elkaar en bij afremmen uiteraard langzaam na elkaar. In mij stuur merk ik heel lichtjes als of er een oneffenheid in de voorbanden zit.Verder trilt het stuur niet. Auto spoort goed. Zijn pas nieuwe voorbanden onder gezet en uitgelijnd. De vorige zijn 25000 km meegegaan. Hiervan was de linkervoorband behoorlijk versleten.Aan de binnenkant was het karkas te zien.Is 4 keer uitgelijnd bij kwik fit,was nog niet goed. Nieuwe banden en uitlijnen is bij andere garage in Rotterdam gebeurd.

Ook is recentelijk de linker voorpoothouder vervangen. Het lager was verrot. Duur onderdeel trouwens bij de volkswagendealer.Nadat de voorpoothouder was vervangen is het geluid weliswaar minder geworden maar nog niet verdwenen. Voorste schokdempers zijn goed(pas getest),links achter was verrot en nu zijn ook beide achterdempers vervangen. Alle aandrijfhoezen zijn goed.Komt verder geen gekraak of gepiep of ander geluid bij de wielen vandaan ook niet bij zowel links als rechtsom volledige stuuruitslag. Ik wil nog even blijven rijden met deze diesel.Dus vandaar mij oproep aan ervaren lieden om advies.
Kilometer stand 255000.Manhatten uitvoering.

cruiser1

Geplaatst door cruiser1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henry4499 (0), 18 jaar geleden

Zijn de draagarmrubbers en de wiellagers al gecontroleerd?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ga voor een binnenste homokineet van de aandrijfas, degene achter het motorblok Het vet droogt n.l. uit door de temperatuur van de uitlaat die hier vlak langs loopt. Geen smering meer is heel snel uitslijten van dit geval, met rammelen en bonken als resultaat.

Achterste draagarmrubbers komt ook veel voor en geeft een auto die niet uit te lijnen is en die de banden vreet. (bedoel de gene die ongeveer onder je deurstijl zitten, waar de bout van onder af in zit gestoken)

cruiser1 (0), 18 jaar geleden

Heren bedankt voor de snelle reactie.Vanmmiddag toch nog langs mijn garage geweest. Kleine garage op Slinge in Rotterdam.Nadat de auto op de brug was gezet bleek dat het rechterwiellager helemaal verrot was. Was te voelen aan de veerpoot.Hand erop en wiel draaien, Meteen laten vervangen. Bij nadere inspectie bleek ook Linkeraandrijfhoes niet jofel te zijn. Vorige garage had dit met waarschijnlijk 2 seconden lijm vastgezet. Ook die meteen laten vervangen. Ga dus ook nooit meer naar die garage terug. Eind van de middag auto op gehaald, spannend natuurlijk, is het gebonk weg of niet, Nou heren ik wist niet dat een golf diesel van 16 jaar oud nog zo lekker kon rijden.Jullie herkennen het gevoel wel, een glooien in de weg waar je over heen moet, en dan strak doorrijden. Dit heb ik dus al die maanden moeten missen. Volgens de monteur zou ik bij doorrijden toch een keer stil komen te staan.
Wat Harry zegt moet ik toch in de gaten houden. Toen ik thuis aankwam en scherpe bocht naar rechts maakte hoorde ik rechts een tikkend schurend geluid. Vanmiddag was dit weer weg.
Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte. Heb nu al weer zat geld uitgegeven aan mijn golfje en wil voorlopig lekker blijven doorrijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.