290 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Boordcomputer RNS 310 of 510 ???

Bouwjaar: 2010, Brandstof: diesel, Motorcode: 1600

Hallo iedereen,
Ik heb vorige week een zo goed als nieuwe Golf VI gekocht bij de VAB. (3700Km op de teller) Nu is er een onvolledige handleiding bijgeleverd en ik vraag me af welke boordcomputer er in zit,de rns 310 of de 510. Hoe kan ik die herkennen ?? Er zitten links en rechts van het scherm 4 grote knoppen voor de diverse menu's. Ik heb ook vernomen dat deze nogal gewild zijn bij autokrakers. Weet ook iemand of er een aftermarket achteruitrijkamera op kan geplaatst worden.

Grtjs,

Johan

jovabo

Geplaatst door jovabo , lid sinds 13 jaar geleden

7 Reacties

0

ricky, 8 jaar geleden

Je bedoeld welke radio je hebt.
Met 4 knoppen links en 4 knoppen rechts en 1 draaiknop links en 1 draaiknoprechts dan is het de RNS 510.
Of een achteraf camera werkt durf ik niet met zekerheid te zeggen (mogelijk om dit te realiseren is aanwezig) maar wat ik wel weet is dat deze radio's inderdaad erg gewilt zijn bij de nietsnutten dus misschien is een navilock iets voor je? Dan zou bescherming moeten geven tegen die nietsnutten...

Zie link

http://users.telenet.be/dave.de.rijck/na...

0

jovabo, 8 jaar geleden

Hey bedankt voor de info Ricky,het zal dus de 510 zijn dan. Ik wist niet van het bestaan af van een navilock,en dat lijkt me wel wat.

Grtjs,
Johan

0

ricky, 8 jaar geleden

Je moet alleen telkens die kluisdeur verwijderen (kan soms stroef gaan) of als je stuurwielbediening hebt dan kan je hem gewoon laten zitten.
Het enige nadeel is dat die nietsnutten dan wel zeker weten dat je een 510 of soortgelijks hebt dus als ze hem echt willen hebben dan zit je uiteindelijk met veel meer schade aan je dashbord, maar hopen dat de meeste dan maar gewoon doorlopen na het zien van de navilock....

0

jovabo, 8 jaar geleden

Ik heb geen stuurwielbediening,maar zou dat wel handig vinden ( ik had het in mijn vorige auto wel) Ik vraag me dan ook af als, indien ik zo'n stuur appart zou aanschaffen, eventueel tweedehands, of de bedrading hiervoor reeds voorzien is.

Grtjs

0

ricky, 8 jaar geleden

Ja dat zou wel mogelijk zijn, bedrading maakt niet meer uit tegenwoordig omdat het allemaal via can-bus gaat, maar dan moet je denk ik een ander stuur aanschaffen waar de knoppen in kunnen en waarschijnlijk moet je ook nog het stuurwielregelapparaat vervangen voor een model die de stuurwielbediening kan aansturen en dan is het alleen nog erbij coderen.

0

jovabo, 8 jaar geleden

Ha het can-bus systeem,heb ik nog al van gehoord. Dan zou het ook kunnen indien ik een ander lichtschakelaar plaats waarop de funchtie voorzien is dat de lichten automatisch aangaan,dit ook werkt zonder bijkomende bedrading enzo...

Grtjs,

Johan

0

ricky, 8 jaar geleden

Dat gaat weer niet zomaar lukken want dan heb je ook de lichtsensor nodig (achter binnenspiegel) en daarin zit ook vaak de regensensor geintergreerd (maar kan ook afzondelijk zijn dus alleen regensensor enz enz) en dan ligt het ook weer aan je bordnetregelapparaat of die deze functie ondersteunt, dus dit zou wat moeilijker kunnen gaan worden om te laten werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.