446 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: Stotteren, haperen en lawaai vanaf 80km tot 120km rijden.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 tsi 122pk

Heb de auto gekocht met 30.000 km op de teller. Ruim 40.000km probleemloos mee mogen rijden. Een heerlijke motor om mee te rijden.
Echter nou begint mijn golf 6 1.4 TSI sinds een paar weken te haperen en stotteren bij het intrappen van het gaspedaal voornamelijk bij het optrekken. Dit is goed voelbaar in de 2e en 3e versnelling.
Als ik het gaspedaal slechts gedeeltelijk intrap hapert hij niet. Verder lijkt het alsof de motor inhoudt vanaf 80km per uur.
Ook hoor ik vanaf dit moment een enorme herrie tot 120km per uur. Het geluid lijkt niet te komen uit het motorcompartiment maar van onderaan de auto.
Misschien een lek in de middendemper/ katalysator? Ook is het brandstofverbruik enorm omhoog gegaan en ondervindt een enorme vermogenverlies. Verder branden er geen lampjes en geeft hy geen enkele storing aan.

Mijn garage is momenteel gesloten ivm verbouwing dus vandaar dat ik de oplossing hier even zoek.
Hoop dat jullie mij kunnen helpen want het is niet leuk rijden meer zo.

Bedankt!!!

Martijntje888

Geplaatst door Martijntje888 , lid sinds 8 jaar geleden

3 Reacties

0

jan T, 8 jaar geleden

nou begin met uitlezen.
het kan dat er een bougie overslaat.
of een verstuiver niet goed is.

groetjes jan.

0

oldford, 8 jaar geleden

Lekke uitlaat (in de buurt van de lambdasonde) zal het verbruik flink doen toenemen.
Auto maar eens op de brug laten zetten en de uitlaat bekijken?

0

ricky, 8 jaar geleden

Stationair mooi soepel draaien zonder voelbare schokken als je in de auto zit?? Met weinig gas ook soepel draaiende motor?? Maar met veel gasgeven dan ploffen en inhouden?? Zoja dan 9 van de 10x de bougie's de oorzaak. Is bekend probleem bij de 1.4 tsi/tfsi en dan vooral bij de twincharger uitvoeringen, alleen voor de twinchargers krijg je andere bougie's die ze dan vergoeden onder garantie als je nog garantie hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.