Volkswagen Touran 2015: Boordcomputer stuk?

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: CYV, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 81

Beste lezers (en hopelijk ook vaklui),

Ik heb vandaag van de VW garage te horen gekregen dat de boordcomputer de geest heeft gegeven, reparatiekosten boven de €2.000,-
Aanleiding van dit probleem was het af en toe uitvallen van het instrumentenpaneel (bij inschakelen van het contact soms een zwart scherm en soms gewoon de info die je wilt zien). Melding batterij van de sleutel vervangen, terwijl er net een nieuwe inzat. Toen begon, na het starten, een paar keer na 2 seconden het uitvallen van de motor. Daarna gewoon starten en lopen maar na enkele dagen deed ie niets meer en heb ik 'm af moeten laten slepen.
In mijn beleving is een boordcomputer binair, oftewel hij doet het of hij doet het niet. Kan iemand van jullie bevestigen (of weerleggen) dat dit idd een boordcomputer probleem is? En is vervangen door een nieuwe de enige optie of is een gebruikte ook mogelijk want ik heb niet zo'n zin het verbranden van een maandloon.

Alvast bedankt voor jullie reacties,
Grtz Dirk.

Dirk-D

Geplaatst door Dirk-D (0) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ehombie (45) PRO, 3 maanden geleden

als het obv symptoom en enkel uitlezen/foutcodes gaat...vind ik het kort door de bocht. (maar die info hebben wij niet)
als de basis er is nl. communicatie, + en - bij de modules en geverifieerd...kan men dit overwegen.

een modile kan ook opgestuurd worden naar een bedrijf.die printplaat goed kan na lopen wel of niet bekend aan de hand van jouw probleem

atte (0) PRO, 3 maanden geleden

Wel handig als er foutcodes worden vermeld, of dat er geen communicatie mogelijk is. Dat een motor niet meer gestart kan worden kan ook te wijten zijn aan andere zaken dan een instrumentenpaneel. Bijvoorbeeld een defecte interface die de communicatie verzorgt tussen contactsleutel, alarmsysteem, instrumentenpaneel en ECU ('motorcomputer').

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.