Volkswagen Golf V: Borrelend geluid vanuit dashboard/climatronic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 105 pk BXE

Ik heb sinds 3 maanden deze golf. Hij heeft climatronic met gescheiden temperatuurregeling. Als deze aan staat hoor ik borrelende geluiden uit het dashboard komen. Vroeg het pas bij de garage of dit op te lossen was, maar het komt vaak voor zeggen ze, en er is eigenlijk niets aan te doen.

Ik denk dat het 'gewoon' lucht in de kachelleidingen is, en dat het met ontluchten op te lossen is. Nu dus de hamvraag: Hoe ontlucht je de kachel/systeem?

Owja, als de climatronic op 18 graden of 'Low' staat borrelt het niet.

Odelot

Geplaatst door Odelot (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 12 jaar geleden

Borrelen kan ik me niet voorstellen omdat de verwarming niet met een kraan geregeld wordt maar met kleppen.
Die kleppen worden aangestuurd door stelmotoren en die willen graag bijgeluid maken , als je dit wil verhelpen zal je ze moeten laten vervangen door verbeterde stelmotoren die door de dealer worden geleverd.
Daarna basisafstelling uitvoeren met een testkast.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ontluchten denk ik ook niet, nooit meegemaakt met een Golf 5 maar ontluchten doe je door met koude/lauwe motor de dop van koelreservoir los te laten totdat alle slangen warm zijn. Ik denk idd ook iets van stelmotoren van de climatronic.

Odelot (0), 12 jaar geleden

Ok, bedankt. Die stelmotoren zijn zeker niet gemakkelijk te bereiken? Ontluchten kan ik dus zelf doen begrijp ik.

Treb (0), 12 jaar geleden

Te weinig koudemiddel in de airco? Wanneer heeft die voor het laatst een beurt gehad?

Odelot (0), 12 jaar geleden

Oei, dat zou kunnen. Ik heb de auto pas 3 maanden. De airco wordt overigens wel snel koud. Pas kon hij een gratis airco servicebeurt krijgen, maar dit heb ik afgewezen omdat ik hem net had en ik dacht dat die wel goed was. Zul je zien dat dat het straks is...

Laat ik in elk geval is checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.