Volkswagen Golf V: distributieketting

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI

goede morgen,
bij een goede klant van mij is vastgesteld dat de distributieketting is uitgerekt en de spanner niet verder naar buiten kan waardoor de motor als hij koud is even een beetje tikt.dit valt onder garantie van de dealer,want hij heeft de auto pas gekocht.nu is hij bang dat na vervanging van de distributie dit probleem weer snel terug komt omdat volgens hem op internet dit probleem vaak voorkomt.heeft iemand van de vw monteurs hier ervaring mee zodat ik hem eerlijk advies kan geven?is hier misschien een verbetering in gekomen? b.v.d . groet garage tussenmeer

tussenmeer

Geplaatst door tussenmeer (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

klopt het komt veel voor.
ze monteren een ander soort ketting en spanner en soms een tandwiel net wat er volgens het chassisnummer voor staat.
we gaan er van uit dat het afdoende is.
de gene die het gehad hebben en nog bij ons komen hebben geen probleem meer tot nog toe.
maar laat de klant niet wachten met vervanging want vandaag is er een gekomen die versprongen was en daar heeft een klep de zuiger geraakt.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Er gaan 2 dingen door elkaar denk ik...
Even ratelen met koude start ligt aan de nokkenasversteller, als de ketting is opgerekt dan veroorzaakt dit niet het ratelende geluid bij koude start, maar heb je dan vaak diverse storingen erin staan mbt inspuitpomp of nokkenas/krukas verkeerde inbouwcombinatie en nog iets.
Bij ratelen koude start vervangt de dealer alleen onder garantie de nokkenasversteller en niet de ketting, maar als ik die klant zou zijn dan zou ik de ketting en versteller en de spanner vervangen want dan ben je gelijk af van het probleem dat even later de ketting is opgerekt en dat je die dan weer later moet vervangen.

tussenmeer (0) PRO, 11 jaar geleden

de ketting is vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.