Volkswagen Jetta: Brandstofpomp afstellen

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Heeft iemand een beknopte uitleg hoe ik de brandstofpomp kan afstellen van deze jetta. De meetklok die je in het "plunjergat" moet steken heb ik al.

grt, patrick

Patrick8432

Geplaatst door Patrick8432 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Patrick die plunjer gaat maar een paar mm heen en weer . Wanneer het merkteken van O|T zichtbaar in het grote gat bij het vliegwiel dan moet de plunjer 0,95 mm onderweg zijn vanaf zijn diepste stand. Houd rekening met spelijg en zo meer dus begin bij meten met een stuk terug te draaien ,vervolgens weer vooruit . Alsmaar vooruit draaien kan ook en meet je het tijdstip van cil. 1 en 4. Zorg dat eventuele startver vroeger in rust staat. P.S. Plastic zeskant moet uit het koppelinghuis. Succes.

michielwehkamp (0), 13 jaar geleden

bosch pomp
draai de sluitplug uit de kop van de inspuitpomp
monteer op de plaats van de sluitplug de adapter met de micrometer met ca. 2,5 omwentelingen voorspanning
draai de krukas langzaam linksom (gezien vanaf distibutiezijde) totdat de wijzer van de micrometer niet meer beweegt zet exact op dit punt de micrometer op nul
draai de krukas langzaam rechtsom totdat de eerste cilinder weer in het bdp staat (dop in de versnellingsbak)
je kunt nu het inspuittijdstip aflezen op de micrometer

testwaarde:0,78- 0,88
afstelwaarde:0,95-0.02

cav pomp
zet de motor in het bdp van de eerste cilinder
draai de beide bovenste bevestigingsbouten in de sleufgaten en de onderste steunbout los het zal nu mogelijk zijn de pomp te verdraaien net als een verdeler bij het afstellen van het ontstekingstijdstip
verdraai de inspuitpomp zodanig dat het meetklokje de laagste waarde aanwijst zet de pomp in deze stand vast
controleer nogmaals de afstelling


aldus het boekje. michiel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.