Volkswagen Golf V: Brandstofprobleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Hallo,

Ik heb sinds enkele weken een golf 5 2.0 fsi (150pk), nu ik had de wagen enkele dagen en er bleek al een probleem te zijn...
De wagen draait perfect en rijd goed, alleen is het soms dat bij het rijden enkele seconden het vermogen wegvalt. Je kan dan gas geven en de wagen reageert niet, laten uitlezen bij de dealer en bleek een fout in de brandstofdruk te zijn...
Ze hebben hierna een helpdesk gedaan aan de d'ieteren en die gaven aan eerst de brandstofdruksensor te vervangen, dit is gebeurd en probleem bleef.. Daarna gaven ze aan brandstofdrukpomp te vervangen, ook deze is nu vervangen en het probleem is er nog steeds...
Is er hier iemand die soms hetzelfde probleem al meegemaakt heeft en me hierbij kan helpen...?

Alvast bedankt.

Tommy_Mk5

Geplaatst door Tommy_Mk5 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb je misschien een foutcode ? Dan word je al een stuk verder in de goede richting geholpen.

Doelloos onderdelen vervangen die achteraf niet nodig waren is zonde en kost een berg geld.

Gr Stefan

Tommy_Mk5 (0), 14 jaar geleden

De auto geeft dus foutmelding van de brandstofdruk (code weet ik niet juist)...
Verder nog niets gevonden...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zonder exacte foutcode kan het alsnog meerdere oorzaken hebben..

wilmarippel (0), 14 jaar geleden

Hallo,

weet niet of je probleem al is opgelost maar ik heb het zelfde gehad met mijn Golf V 2.0 fsi uit 2004.
Uiteindelijk hebben ze de brandstofopvoerpomp (wat een woord) vervangen. Deze zit in de brandstoftank.
Het probleem kwam bij mij aan het licht bij het rijden met de caravan; vraagt dus meer brandstof. Ik moet er wel bij zeggen, het blijft een zenuwachtige auto. Bij het rijden op de snelweg loopt hij als een zonnetje maar op de 80 en 50 km wegen is het net of hij af en toe heel even inhoudt: hikken.

Wilmar

vaartlandbcs (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Collega's
Wij zitten met hetzelfde probleem,wij horen ook graag de oplossing.

M.vr.gr.Andy

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Andy

Heb je ook geen storingscode toevallig ?

Gr Stefan

vaartlandbcs (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Stefan,

De foutcode is P0191 (Sensor raildruk signaal onlogisch). Zie ook mijn complete verhaal bij Seat Altea 2.0 FSI

Gr.Andy

svm (0), 14 jaar geleden

Ik zit met een gelijkaardig probleem met een golf V 1.4 FSI(2004). Ik had enkele weken last van tijdelijk vermogenverlies en het soms stilvallen aan rode licht na terugschakelen. Toen geen brandend lampje op dashboard. Bij een dealer geweest en ook foutcode P0191 (sensor raildruk onlogisch). Fout gewist, 2 dagen kunnen rijden en nu wel een steeds weerkerend brandend lampje op dashboard. Nu blijkt de hogedruk brandstofpomp, plunjer en nokkenas te zijn ingesleten. Dit wordt een dure reparatie voor een wagen van 61000km. Iemand hier ervaringen mee ?
Ik heb intussen in Nederland nog 2 personen gevonden met een 1.4fsi motor met hetzelfde probleem; Dus ik ben niet de enige. Bij een van hen werd het probleem in garantie opgelost, maar na 30000km was het probleem er terug. De kosten lopen te hoog op en de kans dat het opnieuw gebeurd is te groot. Ik heb daarom besloten om mijn wagen over te laten in een garage en een nieuwe (niet VW) aan te kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.