Volkswagen Golf V: Bonkend geluid bij het sturen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 fsi

Als de motor loopt en ik stuur bij stilstand naar links en rechts dan hoor ik een bonkend geluid (behoorlijke tik). Dat hoor ik ook als je langzaam wegrijdt en naar links of rechts stuurt. Dit hoor je ook als je achteruit rijdt. Ik heb het idee dat als je sneller rijdt, het geluid zich niet voor doet. Opvallend detail vind ik dat bij stilstand (met draaiende motor) het stuur licht stuurt. Als ik begin te rijden vindt het het stuur zwaarder en merk ik geen verschil bij stadsgebruik of wanneer ik op de snelweg rijdt. Wat kan dit zijn en is het gevaarlijk om met dit gegeven te rijden?

Gustavo

Geplaatst door Gustavo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Die bonk kan ook een veerpootlager zijn o.i.d.

Heeft de wagen EPS ?

Gr Stefan

Gustavo (0), 14 jaar geleden

Ja de wagen heeft EPS. We hebben de auto op de brug gehad en het lijkt uit het stuurhuis te komen. Als je het over een veerpootlager hebt waar zit deze dan? Bij het wiel of bij het stuur?

Gr.
Gustavo

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het veerpootlager zit normaal gesproken boven op de veerpoot,dus aan de bovenkant van de schokbreker.

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Is electronisch stuurhuis,wel eens vaker bij de 3C Passat gehad,is ook elec, dat er inwendig speling in zit dat die tik kan veroorzaken.

Gustavo (0), 14 jaar geleden

Zit het electronisch stuurhuis onder een afdekplaat onder de auto? Op de brug had ik het idee dat het daar vandaan kwam? Is het zwaar sturen een indicator en als het electronisch stuurhuis vervangen moet worden, hebben we het dan over een duur geintje?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Stuurhuis ligt op alluminium subframe met idd een soort afdekkap erover,zet hem op de platenbrug en laat een ander sturen en voel/luister waar het precies vandaan komt.
Op een 2 kollomerbrug in de lucht met de wielen los tikt hij waarschijnlijk niet?

Gustavo (0), 14 jaar geleden

Klopt. Wat kan er aan gedaan worden en wat betekent dit bijvoorbeeld voor het rijden nu? De reparatie zal nog wel even duren denk ik zeker als er materiaal besteld moet worden.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zal denk ik niet veel fout gaan,maar als wij dit probleem binnenkrijgen dan nemen we het zekere voor het onzekere en bieden we aan om het te laten staan ivm veiligheid.
Als dit echt uit het stuurhuis komt dan moet deze worden vervangen,is denk ik wel op voorraad bij Pon,dus volgende dag binnen en ongeveer paar uur werk.

Gustavo (0), 14 jaar geleden

Garage heeft de plaat los gehaald en nu bleek dat het stuurhuis niet voldoende vast zat. De vw dealer had de versnellingsbak voor een reparatie eruit gehaald en waarschijnlijk het stuurhuis niet voldoende vast gezet. Na het terugmonteren is nu het bonkend geluid verdwenen. Volgens de garage zou er niets aan het stuurhuis mankeren. Dit trouwens alleen visueel beoordeeld. Verder zou het gelet op mijn km.stand (72000) niet aan de orde zijn. Ik ben in ieder geval tevreden dat het zonder vervanging van het stuurhuis is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.