529 bezoekers online

Volkswagen PASSAT CL VARIANT 85 KW: Brom onder motorkap

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 85

Goedendag allemaal,

Ik heb sinds kort een andere auto en heb inmiddels het eerste probleem. Voor de duidelijkheid, het gaat om een volkswagen passat uit 2006 met een 1.6 FSI motor.
Goed, het probleem.. af en toe hoor ik een brom in de auto, vaak is het bij een lager toerental. Waarbij er dus veel trilling is bij de motor. Natuurlijk heb ik hem ook al bij de garage waar k heb weg heb gebracht om te kijken of zij het kunnen fixen. Daar hebben ze alle kappen en plastic delen los gehad en er opnieuw opgezet in de hoop dat dit het zou oplossen. Er is een klein verschil maar echt veel is het niet. Het is sowieso een lastig probleem omdat voordat ik hem bij de garage had, het geluid ook niet constant aanwezig was. De auto trilt helemaal niet trouwens. Je merkt naast het geluid helemaal niks aparts.

Om samen te vatten, bij lage toeren hoor ik een brrr. ik hoop dat iemand het probleem enigszins herkent en mij hiermee kan helpen.

Ik wat dingen gelezen, zoals:
- Kettingspanner
- Balansas

ChieldeJong

Geplaatst door ChieldeJong , lid sinds 9 maanden geleden

2 Reacties

jaker PRO, 8 maanden geleden

Lastig probleem,het zou kunnen dat de aansluiting van het luchtfilter/motorafdekking naar de grill niet meer goed vastzit en mee resoneert ,soms zichtbaar door slijpsel op de plastic delen.
Ook is het mogelijk dat de uitlaat onder spanning is gemonteerd waardoor resonantie optreedt.
Als het ook bij stilstaande wagen optreedt zou een tweede persoon tijdens het geluid aan diverse onderdelen kunnen trekken of duwen om de oorzaak te lokaliseren.

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Motorsteun ingezakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.