Volkswagen Golf: Cabrio I, groene plug met dop op versnellingsbak/koppeling

Bouwjaar: 1993

Waar dient de groene plug met dopje voor die bovenop de versnellingsbak c.q. koppelingshuis zit?
Waar kan ik het versnellingsbak oliepeil controleren?

Geplaatst door

Martijn7391 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hoi,


het betreft een doorkijk, daar bevind zich het teken b.d.p ( bovenste dooie punt ) dit voor het optijd brengen/zetten van bijvoorbeeld de distributie..

controle, bakolie voor zijde bak terhoogte van het midden daar bevind zich de vul/controle stop! ( de olie hoort net iets onder de rand te staan ( even met je pink er in voelen )


paul,

P. Kelder 0
badge

19 jaar

is een grote imbus plug, maat 17!

Dieseltje2232 0
badge

19 jaar

Mooi, ik ga op zoek naar de controleplug voor versnellingsbakolie. Maar goed dat ik geen olie in die imbus plug heb gegooid! Dat had het dooie punt geworden van de koppeling.....

Martijn7391 0

19 jaar

Als je kunt lassen kun je ook een wielbout gebruiken om de vulstop los te maken. Moer aan de wielbout vastlassen en je kunt de stop er met een ringsleutel uit draaien i.p.v. een grote imbussleutel.

klaas6299 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.