Volkswagen Caddy: Caddy 1.9 SDI slaat slecht aan nadat hij even heeft stilgestaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo iedereen,

Ik heb een caddy met het volgende probleem:

Wanneer deze auto een paar uur heeft stilgestaan wil hij erg slecht aanslaan, ik moet hem dan een paar keer starten voordat hij aanslaat. Hij wordt prima rondgegooid, maar rookt wel flink wanneer hij eenmaal aanslaat. Onlangs heb ik de gloeispiralen al vervangen want hier waren er 2 van defect, dit heeft geen effect gehad. Ook lijkt het erop dat hij het steeds slechter gaat doen, voorheen was het alleen als hij een nacht had stilgestaan, vandaar ook de gloeispiralen.

Wanneer hij eenmaal loopt is erg geen probleem meer, als ik hem afzet slaat hij meteen weer aan, ook rijdt hij verder prima.

De auto heeft 230.000 op de teller en heeft wel wat achterstallig onderhoud maar dat heeft er volgens mij niks mee te maken..? Ook heeft de auto nog geen pompverstuivers, dit omdat ik hier wel het een en ander van heb gelezen qua vrij dezelfde problemen... Wellicht toch iets met de verstuivers?

Hopelijk heeft iemand ervaring met dit soort storingen of een goede tip zodat ik een beetje weet hoe ik dit het best kan aanpakken...

Alvast bedankt voor de reacties.

frenkiefrenkie

Geplaatst door frenkiefrenkie (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 9 jaar geleden

Ergens lekkage in het brandstofsysteem , waardoor er lucht in het systeem komt ?
Achterstallig onderhoud kan wel degelijk tot deze klachten leiden , vervuild/verstopt brandstoffilter bv. waardoor verstuivers niet meer goed werken /beschadigd raken.

tompanjer (0), 9 jaar geleden

Heb je het gloeisysteem al elektrisch gecontroleerd? Een diesel die niet gloeit, zal na enige tijd wel aanslaan en rookt dan meestal even. Gaat het gloeilampje wel branden?
Even de multimeter op de kabel van de gloeibougies zetten en iemand even het contact aan laten zetten.
Als je ongeveer 12V meet, die na enige seconden weer wegvalt, weet je in ieder geval dat het elektrisch wel in orde is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.