Volkswagen Caddy: Caddy slaat af

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI BLS

Heren,

Ik heb in de werkplaats een Caddy uit 2006 1.9TDI staan met het volgende probleem: Tijdens het rijden valt zonder enige aankondiging de motor uit. Geen horten of stoten, gewoon uit. Ook valt de tellerklok compleet 'dood'. Geen lampjes, meters op nul en info display uit. Normaal bij contact uitzetten blijft het info display nog branden tot de deuren op slot gaan (dit ter info). Je zou denken dat het contact wegvalt maar alle andere functies zoals ruitenwissers, radio, kachel, verlichting, claxon e.d. blijven allemaal keurig netjes werken. Als ik een paar minuten wacht kan de auto gewoon weer gestart worden en rijdt normaal. Dit tafereel herhaalt zich ongeveer drie keer per dag en dan kan je met een gerust hart naar Zuid Frankrijk rijden. Enige code die ik uitlees met Bosch KTS is 1727: Snelheidsregeling Bediendeel ongedefinieerde schakeltoestand. Heb deze gewist en komt tot nu toe niet terug ook al is de auto al een paar keer afgeslagen. Heb ook niet het vermoeden dat daar de storing in zit.

Is er iemand die mij hiermee verder kan helpen?

Zefanja

Zefanja

Geplaatst door Zefanja (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

foklop (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat heb je uitgelezen: motor of combi-instrument?

Vanaf versie 2009/2 kun je voor VAG can auto's ook een systeem-test met de KTS doen. Je leest dan alle regelapparaten uit en hebt dus ook info aangaande alle opgeslagen foutcodes.

Zefanja (0) PRO, 14 jaar geleden

Dank voor je snelle reactie. In Combi geeft hij aan 0522: motorstuurapparaat geen signaal. Ook in de CAN (gateway 3) geeft hij deze code. Bij de storing 1727, die ik dus al gewist heb, geeft ESI aan dat de schakelgroep van de stuurkolom defect kan zijn. De dealer kent het probleem niet zeggen ze.

Waar vind ik die systeemtest dan in KTS?

Zefanja

foklop (0) PRO, 14 jaar geleden

Staat bovenaan systeem overzicht.

Zefanja (0) PRO, 14 jaar geleden

Dank je, Had me daar nog niet in verdiept. Erg handig. Heb nu alle storingen gewist en wacht even tot morgen omdat de storing nu niet meer inkomt (is al drie keer gebeurd vandaag). Er blijven nu alleen in het remsysteem en in het stuursysteem storingen zitten; motorstuurapparaat en stuurhoeksensor.

Morgen meer info!

foklop (0) PRO, 14 jaar geleden

Het lijkt of er een voeding wegvalt. Zou je alle opgeslagen foutcodes eens kunnen posten?

at (10) PRO, 14 jaar geleden

lijkt mij dat er een relais uitvalt, zeker als die naa een paar minuten het weer doet. hoor je geen klik als de motor uivalt?

jonny (0) PRO, 14 jaar geleden

Wij hebben het zelfde gehad relais kapot op de zekeringskast onder de motorkap er zitten 2 stroomdoorvoer relais in (volgens mij nr 130 weet het niet helemaal zeker) maar die vervangen en het probleem was opgelost.

Zefanja (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem is opgelost! Uiteraard hoor je van alles uitklikken als de motor uitvalt. Ik heb vanaf de zekeringkast onder de stuurkolom een bypass gemaakt op de 2 relais 460 (+15 en +30). Na uitval gemeten en daar bleek de spanning weg te vallen op allebei de relais. Nieuw 'regelapparaat elektrische installatie' gemonteerd en gecodeerd bij de dealer en alle problemen opgelost.

Bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.