Volkswagen Caddy: canbus-kabel aanleggen bij CaddyIII

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 sdi

Geachte mensen,

Ik ben in het bezit van een Caddy III waar ik enige tijd geleden een trekhaak onder heb gezet. Nu wilde ik vandaag de canbus kabel aanleggen maar ik kreeg de kabel niet doorgevoerd van buiten naar binnen.
Ik heb de plaat aan de linker-binnenzijde in de laadruimte weggehaald en ook de grote dop uit het plaatwerk links achter de bumper. Een touwtje erdoor ging nog wel, maar nu lukt het me niet om de draadboom naar binnen te trekken. Ook van binnen naar buiten gaat ook niet. En het linker achterlicht weghalen hielp ook niks. Ergens daar binnen loop ik iedere keer vast.

Wie kan mij op weg helpen en me vertellen wat ik moet doen om de kabel naar binnen te brengen.
Vast hartelijk dank!


Groeten, Kees.

Kees Dubbel

Geplaatst door Kees Dubbel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

de kabel moet je links_onder, langs de auto hallen (langs brandstoftank) en ergens achter de voorstoel uitkomen weer omhoog via de binnenzijde weer verder naar voren zekeringkast (bij inbouw trekhaak zit meestal de inbouwbeschrijving erbij)

Kees Dubbel (0), 14 jaar geleden

Hallo Tiguan,

Er zit een beschrijving bij waar aangegeven wordt dat je links-achter naar binnen moet gaan. Daar moet je dan een klein soort kastje op de kabel aansluiten met een brede, platte stekker, moet er een massa-aansluiting op een speciaal daarvoor punt bevestigen, en dan naar voren toe. Ook het afsluitrubber op de kabel zit op die plek waar de kabel dan naar binnen moet gaan zodat alles goed is afgesloten tegen vocht.
Dus dat klopt allemaal wel alleen loopt de draadboom met de aansluiting binnen in de linker-achterhoek steeds vast als ik hem er met een touwtje wil doorvoeren.

p.s. het is een set van Bosal.


Groeten, Kees

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Je moet via linker_onderkant de kabel_draad naar boven hallen (als de bumper uitgebouwd is kan je de draad via de ontluchtingsrooster_links de draad beetje helpen dat die recht omhoog gaat)

En de rest van de bedrading/ regelapart via onderkant wagen weer de draad naar voren voeren en ergens voor de stoelen via doorvoerrubber de draad naar binnen trekken richting zekeringkast (boven zekeringkast de regelapart monteren).

Hoop dat het nu wel gaat lukken, zie link inbouwbeschrijving

http://www.ecs-electronics.nl/manual_nw....

http://www.ecs-electronics.nl/main.php?t...


Groet tiguan

Kees Dubbel (0), 14 jaar geleden

Hartelijk dank!!
Zodra we een droge dag hebben ga ik er weer aan verder en laat weten of het gelukt is.


Groeten, Kees.

Kees Dubbel (0), 14 jaar geleden

Hallo Tiguan,

Het klusje is geklaard. Alleen denk ik dat jij een ander model voor ogen had dan ik heb, want de bedrading die bij de trekhaak zat was ook anders dan die van de beschrijving waar je een link van op je berichtje stond. Misschien is die van een Caddy in personen-uitvoering?
Hierna plaats ik een berichtje hoe het nu gegaan is, zodat een ander er mogelijk ook iets aan heeft die het ook zelf wil doen.
Nog hartelijk dank voor je bereidwilligheid om me op weg te helpen!


Groeten, Kees.

Kees Dubbel (0), 14 jaar geleden

De draadboom van buiten naar binnen halen. [klusje om met twee man te doen]
---------------------------------------------------------------------------------------------
Eerst moet aan de linkerkant in de laadruimte de triplex plaat worden weggehaald.
Dan het linker achterlicht er uit. [onderaan dit berichtje staat hoe dat moet gebeuren]
De twee doppen die links achter aan de onderkant in het plaatwerk zitten weghalen. [net binnen de linkerhoek van de achterbumper]
Het grote gat is voor de draadboom naar boven te halen, en door het kleinere kun je een beetje zien waar je heen moet.

Toen heb ik een ijzerdraadje genomen en aan de bovenkant een oogje er aan gebogen zodat je niet ergens halverwegen een andere draad kunt beschadigen.
Deze steek je van onder door het grote gat naar boven, en bij het sleufgat wat achter het achterlicht zit duw je die dan naar voren toe tot je hem aan de binnenkant kan pakken. Hier loopt al een draadboom voor o.a. de achterlichten.
Nu trek je met het ijzerdraad een touwtje terug naar beneden.
Knoop hier de draadboom van de trekhaak aan, en trek het geheel weer naar boven.

LET OP: de stekkers en massa-aansluiting die halverwegen zitten moet je met tape plat en strak tegen de draadboom leggen, anders krijg je de handel niet goed naar binnen, en kan het geheel binnen in het plaatwerk vast komen te zitten!!!
Vervolgens geleid de één de draadboom van onder door het grotere gat, terwijl een ander met het touwtje de handel naar boven en naar binnen in de laadruimte haald.


Het achterlicht er uit halen:
Als je de achterdeur open doet zit er naast het achterlicht een zwarte plastic hoekstrip. Zet voorzichtig een schroevendraaiër tussen deze strip en het achterlicht en druk deze uit elkaar [kliksysteem], en haal de strip weg. Dit is een rotwerk vanwege de kabelhoes die de deur in gaat.
Achter de zwarte strip zitten twee torx-schroeven. Die draai je er uit, en schuif dan het achterlicht er zijwaards naar buiten uit.

Veel succes, Kees.

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je feedback.

Kees Dubbel (0), 14 jaar geleden

AANVULLING ACHTERLICHT VERWIJDEREN CADDY III

Bij het verwijderen van het achterlicht krijg je iets meer ruimte op de kabel die langs het achterlicht de achterdeur in gaat, als je het rubber blokje waar de kabel doorheen gaat voorzichtig uit de deur haald. Het is een kliksysteem.
Dit geeft iets meer ruimte op de kabel.
Terug zetten door het met belijd in het gat te plaatsen en goed aandrukken tot het klikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.