Volkswagen Caddy: olielampje(kannetje) knippert,toerenteller doet het niet,gloeit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 d 1y

rijd al 2 jaar met caddy nooit geen problemen gehad, nu start hij regelmatig slecht (gloeilampje brandt niet) als hij dan aanslaat(opzijn compressiedruk) blijft het olielampje knipperen, de toerenteller doet het niet. Hij heeft olie zat, staat netjes aan peil, verbruikt ook geen druppel olie. je kan er gewoon mee rijden, verders geen probleem! Het rare is hij doet het af en toe maar, nu is het nog geen probleem maar als het straks koud wordt voorzie ik problemen met starten. Ben bij universele garage ( bij ons in het dorp) geweest, maar deze konden niet in de moterregelunit komen ? Toen hij hem van de brug af reed(want ik moest een afspraak maken, want ze konden het zo niet vinden) was alles weer normaal. Nij heeft nu weer 14 dagen gewoon gestart, geen enkel probleem! Vanavond wou ik naar huis van af het werk, wilde ie weer niet starten, start vervolgens en toen begon het lampje weer te knipperen, en de toeren teller werkte niet. Ben naar vw dealer gereden(omdat het bleef knipperen) kunnen ze het zelf zien( want ik vind het heel raar) Maar helaas daar had niemand tijd en ik moest maar een afspraak maken.
Nu is mijn vraag: heeft iemand van jullie( de experts) dit al ooit mee gemaakt en wat is de oplossing? Groetjes, en alvast op voorhand bedankt.
Berry

Theeagle

Geplaatst door Theeagle (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer de Dynamo het signaal voor toerental komt via dynamo en toerentalsignaal bepaald de olielampje (controleer dynamo en of die bij laad accu)

Theeagle (0), 14 jaar geleden

ze hebben hem ondertussen uitgelezen met computerkast, geen enkele foutcode !!
Ze snapten het niet, moest terug komen als het lampje weer knipperde en dan de moter niet afzetten, als ze het dan niet konden vinden zouden ze handmatig alles moeten gaan doormeten zeiden ze ? Het kon misschien aan de bedrading liggen, een beschadiging of zo ?
Dus al met al ben ik nog niks wijzer, hij laadt schijnbaar goed bij, was niks mis met de dynamo zeiden ze.heeft nu niemand zo iets ooit meegemaakt ?
Want ik denk dat als ze met de hand alles door moeten meten het een duur grapje gaat worden.
Wie weet er nog iets ?
Groetjes, en alvast bedankt.
Berry

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Berry

Je kan als je een multimeter hebt, zelf eens het voltage meten als het lampje weer aangaat, dan kom je er ook zo achter..Mocht het probleem hiermee verband hebben, is het nog niet zo 'erg' maar als er echt iets met de oliedruk is, is verder rijden niet echt bevorderlijk, als de oliedruk werkelijk te laag is of niet meer aanwezig, zul je de eerste de beste garage niet eens meer halen!

Mocht het een sensor of kabelbreuk zijn, is het een ander verhaal natuurlijk.

Soms gaat het niet altijd even makkelijk om een storing gelijk eruit te halen.

Gr Stefan

Theeagle (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan,
Ik heb er nu al weer heel de week geen last van, hij loopt/start perfect. Ik denk na jou verhaal dat het niks met de oliedruk te maken heeft, want ik heb wel eens meer als 80 km gewoon gereden met een knipperend lampje, dus ...
Maar ik kan de volgende keer als ie het doet inderdaad zelf ook eens meten of ie laad en wat de gemeten waarden zijn, we hebben ondertussen zelf al naar de bekabeling gekeken( zover dat gaat, want alles zit goed ingepakt in isolatiekous) maar niks kunnen vinden. Alles zit netjes en alles kijkt fatsoenlijk. De wagen heeft nog maar 65.000 origenele km gelopen, van eerste eigenaar gekocht, met alle boekjes ed. erbij.
Daarom vind ik het zo jammer dat dat k.. lampje af en toe knippert, het is een perfect wagentje voor mij. Ik laat hier iets horen, zogauw ik iets weet !
Gr, alvast bedankt, Berry

hcaluwe (0), 14 jaar geleden

[quote=Theeagle]ze hebben hem ondertussen uitgelezen met computerkast, geen enkele foutcode !!
Ze snapten het niet, moest terug komen als het lampje weer knipperde en dan de moter niet afzetten, als ze het dan niet konden vinden zouden ze handmatig alles moeten gaan doormeten zeiden ze ? Het kon misschien aan de bedrading liggen, een beschadiging of zo ?
Dus al met al ben ik nog niks wijzer, hij laadt schijnbaar goed bij, was niks mis met de dynamo zeiden ze.heeft nu niemand zo iets ooit meegemaakt ?
Want ik denk dat als ze met de hand alles door moeten meten het een duur grapje gaat worden.
Wie weet er nog iets ?
Groetjes, en alvast bedankt.
Berry[/quote]
De dealer snapt het niet? En geen foutcodes? Hmmm?

Ik snap het wel , kom later maar terug dan zullen we het uitzoeken A 85,-euro per uur!

Das nou het mooie van dit soort site's die zijn er om mensen zoals jou gewoon om te helpen en trekken niet het vel over je neus.

Ach ja je hoort het steeds meer? Lijkt wel of ze allemaal last hebben van de crisis?? Ja ze worden steeds schaarser de goede Garage's.

Maar goed , gloeit hij nog wel goed nu?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

De dealer heeft in iedergeval een mogelijkheid aangedragen.
Het is helemaal niet gezegt dat zij het niet op kunnen lossen, klant beslist dit.

Vergeet niet, een hoge rekening en wanneer het is opgelost wordt eerder vergeten dan 5 maal terug moeten.

Gr. paul

Theeagle (0), 14 jaar geleden

Hé jongens
Voordat ik een hele toestand creéer hier op het web, Paul jij hebt gelijk, ze hebben netjes aangeboden om het uit te zoeken zo gauw ie het weer zou doen, dat klopt. Maar van de andere kant moet ik Hans ook gelijk geven, ik ben ook bang dat ik een dikke rekening krijg als ik hem naar Van Udenhout(vw dealer den bosch) moet brengen om dit op te lossen en je kan mij niet wijs maken dat ik de enige gek in nederland ben die dit heeft of ooit gehad heeft.
En die dikke rekening komt nu(dure tijd) ff niet uit, snap je. Daarom dacht ik vraag het hier op het forum ff, maar tot op heden afkloppen, hij gloeit goed, en er knippert momenteel al meer als een week helemaal niks meer. Maar het zal wel niet vanzelf weg gaan, denk ik! Het is wachten tot het weer gebeurt en dan inderdaad doormeten, maar ik wil het eerst zelf proberen? om hoge kosten uit te sparen.
Hé jongens toch bedankt.
Gr, Berry

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is een dynamo probleem slecht verbinding of zo of dynamo zelf
succes jan

Theeagle (0), 14 jaar geleden

[quote=jan5047]Het is een dynamo probleem slecht verbinding of zo of dynamo zelf
succes jan[/quote]
Hoi allemaal,
Heb op aanraden van jullie hier lokale garage dynamo door laten meten en laten kijken op ie laadt, hij laadt wel, maar volgens de monteur laadt hij onregelmatig , hij was er van overtuigd dat als ik de dynamo zou vervangen het probleem wel opgelost zou zijn. Maar heb er gelukkig de laatste weken helemaal geen last meer van(afkloppen) want ik vrees dat ie niet start bij vorst op zijn compressie druk, dus zo gauw ik tijd heb naar de sloop en een andere halen. Mocht het dan opgelost/of niet opgelost zijn, horen jullie het hier, heb ondertussen gelezen dat er nog iemand is met precies hetzelfde probleem. Heb hem ook vertelt wat jullie mij verteld hebben oorzaak bijna zeker Dynamo.
Hé je hoort ervan, tot zover bedankt voor jullie reactie's.
Groetjes Berry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.