Volkswagen Kever: cardan demonteren

Bouwjaar: 1972

hoi,
kan iemand mij op weg helpen met het demonteren van de cardans?
het probleem stelt zich dat deze vastzitten. moet ik een speciale tool of handeling doen om deze eruit te krijgen? Ik kan ze maar een paar mm achteruit trekken en dan komen ze vast.
dank op voorhand

Muzzo

Geplaatst door Muzzo , lid sinds 18 jaar geleden

5 Reacties

audia4 PRO, 18 jaar geleden

Heb je een kever met tussenassen (1302, 1303 of een automaat) of is het een type met pendelassen?

De pendelassen hebben alleen een rubber hoes aan de bakzijde, de tussenassen aan beide kanten.

Harry

Muzzo, 18 jaar geleden

hey harry, ik ben een 1300 manueel aan het demonteren en ik ga er later een boite van 1302 insteken als dit gaat tenminste.Ik heb de rubbere hoes al losgemaakt en hierachter zit eerst een ijzeren -en dan een kunststoffen schijf. Als je me hiermee al kan helpen ben ik dankbaar.
mvg

H&k, 18 jaar geleden

Het gaat dus om een pendelas...
eerst de remtrommels enzo demonteren. Dan de (ik meen) 8 moertjes van de bak losdraaien. Je kan dan de buitenas eraf halen. Daarna kan je de steekassen eruit pakken. En daarna kan je aan het differentieel beginnen. Een 1302 past naar mijn weten niet. Je kan wel een hele 1302 bak in je chassis monteren ( met bijbehorende veerplaten). Maar je moet welwat kleine dingen aanpassen.

audia4 PRO, 18 jaar geleden

De hele achterkant van het chassis en achterwielophanging van een 1302/3 is anders dan van een 1300, de ophangconstructie van een 1300 is alleen geschikt voor veerplaten en bijbehorende pendelassen met bak. Zult dus alles pas moeten maken. Denk niet dat het je gaat lukken deze met tussenassen te laten draaien. (en het geheel nog verantwoord veilig blijft. Eigenlijk heb je voor deze klus een 1303 of 1302 chassis nodig als donor.

succes

H&k, 18 jaar geleden

Inderdaad Harry heeft gelijk, ik zag de draagarmen 'even' over het hoofd. Dus die 'kleine' dingen zouden het oplassen zijn van de steunen waarin de draagarmen bewegen in de 1302....
En dat is niet voor iedereen weggelegd. Je zou een automaatchassis kunnen gebruiken en de carroserie overzetten..Dat lijkt meer werk, maar als je die steunen wilt gaan aanlassen moet de carroserie er ook af en dan moet er heel nauwkeurig gemeten en gepast worden.
Achteraf raad ik af om er aan te beginnen.

Als het je om de wegligging te doen is, kan je beter de veerplaten ietsje lager zetten je wielen gaan dan van onder iets verder naar buiten staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.