Volkswagen Lupo: Centrale portiervergrendeling

Bouwjaar: 1999

Het rechter voorportier gaat niet meer op slot..?

Als men via het linker voorportier, met de sleutel de centrale portiervergrendeling in werking zet, gaat het knopje aan de binnenzijde van het rechter portier wel naar beneden, maar de deur zit niet op slot..? Drukt men handmatig aan de binnenzijde van het rechter portier, het knopje naar beneden (wel weerstand), dan kan het portier gewoon geopend worden..? En als met de sleutel het portier op slot gedraait wordt, kan gewoon het portier worden geopend..?

Kan ik hier uit concluderen, dat het slot aan vervanging toe is...?

Occasion

Geplaatst door Occasion (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

John;

Zit het bedienende stangetje nog wel in positie?
Als deze uit zijn plastic busje is geschoten dan zal hij ook het slot niet bedienen,terwijl je toch "weerstand"voelt, het is lonend om de deurplaat even te verwijderen!

Occasion (0) PRO, 12 jaar geleden

Dag Dirk,

Ik heb inmiddels de deurplaat verwijderd, op het moment dat ik de deurplaat verwijderde, valt het stangetje naar voren ! Het plastic wat er normaal gesproken voor zit, is deels verwijderd. Het geleide (plastic) busje, heb ik niet waargenomen..? T.h.v. waar kan deze zich bevinden..?

Groet, John.

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

John;

dit busje zit op de plek waar het stangetje in het gat valt dit is een borgingsbusje om te voorkomen dat het stangetje eruit valt, waarschijnlijk ligt ie nu onderin je deur,

Grt. Dirk

Occasion (0) PRO, 12 jaar geleden

Dag Dirk,

Bedoelje met het borgingsbusje, het geleide busje aan de bovenzijde (rechts) van de deurplaat, waar het stangetje door heen loopt..? Dit fuctioneert namelijk goed, als de centrale portiervergrendeling in werking wordt gezet. (gaat gewoon naar beneden, maar de deur zit niet op slot ?)

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

John;

Nee, ik bedoel het wit plastick borging"clipje" dat het stangetje op zijn plek houd in het slot of waar het stangetje dan ook los is

Occasion (0) PRO, 12 jaar geleden

Dag Dirk,

Aha, nu is het duidelijk! Het borging "clipje" zit nog keurig op zijn plek. Maar ik heb dan ook zwaar de indruk, dat het portierslot toch overleden is...? Heb bij de sloop al een ander slot gehaald, maar die bleek verkeerd, 2 draads stekker, i.p.v. 8 draads.

Occasion (0) PRO, 12 jaar geleden

Nu het juiste rechter portierslot ontvangen en gemonteerd. De problemen zijn nu verholpen! Het slot was dus idd stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.