Volkswagen Passat: check engine light

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8t

Goedendag,

over de laatste weken heb ik wat problemen met mijn 2002 passat 1.8t. Een aantal weken geleden ging spontaan mijn check engine light aan. Gelukig kan ik de computer gratis uitlezen bij mijn plaatselijke auto materialen handel. Hier kwam uit dat de ect sensor bij mijn thermostaat een verkeerd signaal gaf. $30 later en een half uurtje in de garage en de sensor was vervangen en de check engine light was uit. Volgende dag waneer mijn echtgenote de auto naar haar werk neemt ging halverwege het check engine lampje weer branden. weer uit laten lezen en er was een foutcode bijgekomen. Dit was de code p0411 secondary air, injection system, incorrect flow. De mensen bij de handel wisten niet al te veel van vw maar vertelde mij dat het mogelijk een probleem in mijn vacuum systeem is. Thuis aangekomen de motorkap maar weer open en zoeken naar wat er mis kan zijn. Gelukkig van ik al snel een probleem met een rubberen breather hose op de crank case. dus naar de dealer om het te laten vervangen. kost mij gelukkig niets want er is blijkbaar een recall op dit onderdeel en dit was nog niet gedaan op mijn passat. Nadat deze hose vervangen was werd mij gemeld dat de foutcode niets te maken had met dit onderdeel. met andere woorden ik weet nog steeds niet wat veroorzaakt mijn check engine light. De dealer is berijd dit voor mij uit te zoeken voor een klein bedrag van $100. Als of ik dit zomaar eventjes neer kan legen! mijn vraag is dus nu. met deze foutcode p0411. waar kan ik het best beginnen zoeken? zit er mogelijk iets achter het schutboard dat dit kan veroorzaken maar ik niet zomaar kan zien? zo ja, hoe kan ik bij een passat b5.5 deze cover verwijderen? ik kan geen schroeven of clipjes vinden die dit op z'n plaats houden.

Bedankt voor uw tijd en moeite.

Renzo

ren the man

Geplaatst door ren the man (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rosse (0), 16 jaar geleden

Renzo,

Meer info over de foutcode: http://wiki.ross-tech.com/index.php/1679...

Het lijkt me sterk dat de foutcode juist voorkomt nadat de temperatuursensor vervangen werd. Ik zou dus vooral naar losse, slechte verbindingen kijken in de buurt van deze temperatuursensor.

Verder kan je de cover verwijderen door de rubberen dichting los te trekken.

success

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.