Volkswagen Transporter: chiptunen

Bouwjaar: 2000

wie heeft er ervaring mee om een 102 PK TDI "op te tunen". Wat zijn de gevolgen voor de belasting van de motor en gaat het verbruik omlaag? Kortweg loont het de moeite?

ton11561

Geplaatst door ton11561 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Kijk eens op de site: www.tdiclub.nl
Hier vind je alles over tuning van tdi's
Suc6
Tim

Tom11515 (0) PRO, 19 jaar geleden

Loont zeer zeker, wil je meer info neem dan even contact met me op. Kan je helpen.

ton11561 (0), 18 jaar geleden

beste TimTom,Peter en Diane en Marja. Tevens heb ik meerder reactie direct per mail gehad. Conclusie: nieuwere modellen kunnen bij verwijderen EGR-klep in de noodloop raken. dus eerst gewoon de vacuumslang eraf en kijken. Het tunen van mijn 75 KW is mogelijk en dan lijkt mij het wijzigen van de computer door een hergeprogrammeerde chip de goede oplossing maar zal geen effect hebben op het verbruik (niet lager) is de algemene visie. Alle voertuigen hebben zo hun specifieke eigenschappen en deze transporter is ook zonder tuning een fijne car. Ik ben erg door iedereen geholpen om uiteindelijk tevreden te zijn met de bestaande situatie.. Geen 50PK meer vermogen.

Tom11515 (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Ton,
Uiteraard respecteer ik uw keuze, echter wil ik wel meedelen dat ik de EGR-klep zelden helemaal dichtzet in het motormanagement en hier dan ook nog nooit problemen mee heb gehad. Verder is mijn ervaring met de VAG diesels dat ze na een tuning +/- 5% zuiniger gaan lopen.

ton11561 (0), 18 jaar geleden

Beste Tom,
Oke jij je zin, volgende week gaat er een boutje in de vacuumslang en ik zal het verbruik over 1 maand bekijken

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Voor een goede en veilige tuning kun je kijken op www.dieseltuning.nl, deze jongens hebben er verstand van. Ook VW is een door hen veel onderhanden genomen wagen. (en anders 0031 - 616756369, staat ook op de website)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.