Volkswagen Transporter: tweemassavliegwiel?

Bouwjaar: 1991

We hebben een T4, AAB 24 diesel van '91 lopen met ongeveer 200.000 km. Bij stationair draaiende motor zit er een geluidje in. Wanneer je in eerste versnelling tamelijk optrekt, hoor je precies hetzelfde geluid. Kan dit afkomstig zijn van het tweemassavliegwiel?

omega8264

Geplaatst door omega8264 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

is het een harde tik?? zo ja, dan is het waarschijnlijk de aandrijfpen van de vaccuumpomp voor de rembekrachtiger. Kun je mee doorrijden en niets van aantrekken, of de pomp vervangen (duur)

s6

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

deze aab van dit bouwjaar heeft geen twee massa vliegwiel. lijkt mij inderdaad zoals harry al zegt de vacuumpomp

theo11333 (0), 18 jaar geleden

ik heb een t4 met dezelfde tik ,is weg als je pompt met de rem .is dus duidelijk het vaccuumpompje van de rembekrachter.
weet iemand wat zo`n pomp kost revisiesetje word afgeraden, zal wel zijn omdat de slijtage in het huis zit

Mussotje (0) PRO, 18 jaar geleden

zoek even terug op het forum, er zijn hier al diverse posten aan gewijd. Stift vacuumpomp omdraaien, puntje op de stift lassen en dergelijke.
Maar het kan geen kwaad overigens
Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.