Volkswagen Sharan: cilinderoverslag

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: AUY

eventjes een gedachten wissel


We hebben hier een sharan waarvan de 2 de cilinder in overslag gaat. foutcode 16686

In koude toestand draaid de wagen normaal en is het meetwaarden blok binnen de vooropgestelde waarden van vw. en is de afwijking niet te groot tussen de ene en de andere cilinder.

bij rijden met de wagen vanuit koude toestand begint hij na ongeveer 1 km bij het optrekken te stotteren op 1 cilinder en als men dan het gas los laat dan valt hij stil en is hij zeer moeilijk terug op gang te krijgen (foutmelding stuur apparaat geblokkeerd en kan niet gewist worden)één maal terug op gang dan is het meetwaardenblok van cilinder 2 buiten tollerantie + 2.99 en vergaat niet de rest van de cilinders staan dan nog altijd binnen de voorgeschreven vw waarden.
Als men dan eventjes gas geeft dan kan het zijn dat hij terug eventjes terug afregelt op cilinder 2 maar komt na korte tijd terug op een onveranderlijke positie van 2.99.

Wat hebben we al gedaan de kabelboompje van de pompverstuivers vervangen in de cilinderkop (veel voor komende kwaal) en niets veranderd.

weerstandsmeting gedaan van de pompverstuivers allemaal hadden ze dezelfde weerstand van ongeveer 45 ohm

compressie druk gemeten en geen grote verschillen gemeten tussen de 27 en de 30 bar

Kan er mij nog iemand helpen met wat het wel nog kan zijn.

alvast bedankt

garage medard

Geplaatst door garage medard (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, waarschijnlijk lekkage van de afdichtringen tussen pompverstuiver en cilinderkop, of anders de verstuiver zelf. Laat de verstuiver(s) bij een Bosch dienst controleren en vervang sowieso de o ringen van de pompverstuivers, controleer of de cilinderkop tpv de pompverstuiver gaten ver is ingeslagen, wat is de km stand ? Je kunt evt het hogedrukbrandstofsysteem afpersen en kijken of er drukverlies is. Hoe lang geleden is het brandstoffilter vernieuwd ? Is de diesel zwart verkleurd ? Groet Jan227

garage medard (0) PRO, 13 jaar geleden

lekkage zou kunnen maar ik zie niet dat het oliepeil stijgt staat eerder te laag en ruikt niet naar mazout.

km stand is 161 000

maandag eens nagevraag doen bij bosch dienst of ze te controleren vallen en dan de klant inlichten over de verdere stappen.

alvast bedankt

garage medard (0) PRO, 13 jaar geleden

probleem opgelost pompverstuiver vervangen en motor draaid meer vlot en valt niet meer stil.


alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.