Volkswagen Transporter: claxon defect transporter bj 95 2.4d california

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: aab

Hallo,

Problemen met de claxon, het ding werkt niet. Volgens het instructieboekje via zekering nr13 van 10A. Zekering is ok. Als men het contact op 15 zet en duwt op het stuur(claxonschakelaar) hoor je het relais(52) op de zekeringskast in het interieur klikken. Dus op de voetjes van de relais krijgt 86 stroom, 85 blijkbaar massa via de claxonschakelaar. Zowel 30 als 87 geen spanning aan de relaisvoet. Zet ik rechtstreeks 12 volt op 87 gebeurt er niets, zet ik rechtstreeks 12 volt op 30 dan heb ik kortsluiting. Heeft iemand een eventueel schema? Het betreft een 95 t4 california, er zijn 2 claxon's gemonteerd aan de voorbumper (origineel).

Mvg

oliebaron

Geplaatst door oliebaron (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Baron ; op de 87 de afname mag u de stroombron aansluiten . Op de 30 staat al spanning daar staat 30 voor . Deze kan ook via het contactslot geschakeld zijn dan heet de aansluiting 15 . Onder de bumper links zitten beide gemonteerd en gaan wel eens defect . Let er op dat er op een hoog en de ander laag staat !. Sluit er rechtstreeks spanning op ! Omdat ze wat losjes hangen Kan draadbreuk een oorzaak zijn. Trek ook eens de claxonknop van het stuur om de zien of daar alles in orde is. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.