Volkswagen Polo: Claxon gaat af bij starten

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Wanneer onze auto een aantal dagen heeft stilgestaan en we gaan hem starten dan gaat de claxon tuteren.
Hierna zetten wij meteen de auto uit en drukken een paar keer op de claxon, wanneer wij hem dan starten maakt het geen geluid meer.

Nu starten wij meestal de auto door eerst een aantal keer op de claxon te drukken en dan pas te starten.

Heeft iemand dit probleem eeder gehad en of een oplossing?

robberthobbelen

Geplaatst door robberthobbelen (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Lijkt op een probleem met de contacten van de claxon in het stuur (is airbag unit). Is het claxoneren aan 1 stuk of onderbroken zoals een alarm of iets dergelijks?
Zit de airbag wel goed in het stuur? (alle naden rondom hetzelfde).
Anders naar garage gaan, dan kunnen hun hem eventueel verwijderen en kijken wat er mis is.

robberthobbelen (0), 8 jaar geleden

Eerlijk gezegd zetten we gelijk de auto uit, dan drukken we een paar keer op de claxon en dan starten we hem weer en dan is het weg.
Bij de dealer hebben ze het al een keer helemaal losgehaald, maar het heeft niet geholpen. Daar vertelden ze me dat we ervoor konden kiezen om die drie onderdelen in het stuur te vervangen, maar dan konden ze niet garanderen dat het dan was opgelost. Kosten zijn ca. 300-400 euro.
Zit er nu aan te denken om gewoon een draadje door te knippen en dan bij apk keuring even de kabels weer verbinden, maar ik hoop eigenlijk op een echte goede oplossing, dus als je nog ipets weet hoor ik graag van je.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nja aan de achterkant van de airbag unit zitten de schakelaars voor de claxon. Moet zeggen dat ik deze klacht nog nooit hebt gehad maar kan zijn dat er wat mis is met 1 van deze schakelaars dat deze blijft doorverbinden. Om dat te controleren moet de airbag unit verwijderd worden maar dan moet je wel even weten waar je mee bezig bent aangezien het om de airbag unit gaat. Welke 3 delen bedoelde de dealer dan precies?

Krijg een beetje het idee dat die dealer niet helemaal goed kijkt ofzo want een claxon gaat niet zomaar spontaan af, daar is een actuator voor nodig (schakelaar dus) die op zijn beurt de stuurwielcomputer de opdracht geeft om te gaan claxoneren dus zoals ik het nu zo hoor dan kan het bijna niet anders dan dat het probleem ergens in het stuurwiel zit op de claxonschakelaar zelf (airbag unit dus).

Falentin (0), 8 jaar geleden

Beste leden,
Als ik mijn polotje start en recht uit weg rijd is niks aan de hand maar, als ik de stuur even naar links of naar rechts draai gaat de Claxon aan.
Wat zou het probleem kunnen zijn in de stuurwiel???
Graag hoor ik het van julie.
Bvhd.
Falentin

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoi Falentin, beste is om hier even een nieuw topic over te maken.

robberthobbelen (0), 8 jaar geleden

Het probleem bij ons is opgelost!
Het volgende is me verteld bij de garage, in het stuur zitten twee schakelaars en waarschijnlijk om een of andere reden bleef er eentje "plakken" zodat er contact werd gemaakt.
Nu hebben ze er een laten vervallen, claxon werkt zo nog en was het voordeeligst ipv unit vervangen.

Ricky je had dus ook de goede gedachte!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.