Volkswagen : Climat control

Mijn climat control werkt niet naar behoren. Als ik hem op minder dan 22 graden in stel blaast hij warme lucht. Behalve op LO, dan blaast ie wel koude lucht. Als ik de temperatuur hoger dan 22 in stel blaast ie ook warm. Als ik de airco aan zet maakt het geen verschil. Heeft iemand enig idee wat het kan zijn?

Lynx

Geplaatst door Lynx (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Airco werkt niet bij lage buitentemperaturen onder 5 graden tenzij je hem dwingt door hem op lLO te zetten.

Lynx (0), 18 jaar geleden

Had ik inderdaad gelezen, maar als het buiten 0 graden is moet ie volgens mij gewoon koude lucht blazen als ik hem op 18 graden instel.Nu blaast hij erg hete lucht.

Mark7308 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stelmotortje van een van de kleppen in het ventilatiesysteem.
Deze is uit te lezen bij de dealer

Lynx (0), 18 jaar geleden

Ok, laat hem morgen uitlezen. Weet ik hopelijk meer.

Lynx (0), 18 jaar geleden

Helaas, bij het uitlezen kwam er niets in het HVAC tevoorschijn.

Mark7308 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan wordt het de ouderwetse manier.
Dashboardkastje verwijderen en desnoods om er makkelijker bij te komen, het paneel rondom de radio. De servomotortjes zitten aan de zijkanten van het kachelhuis. Kijk of ze allemaal mee doen.
Het komt wel vaker voor dat deze motortjes stuk gaan.
Ipv op storing checken, zou je in het meetwaardenblok moeten kijken. Je kunt dan zien of de motortjes vrij draaien. (daar dus eerst mee beginnen voordat je de boel loshaalt)

Lynx (0), 18 jaar geleden

Het meetwaarde block geeft aan dat de motortjes vrij draaien. Hij geeft echter wel aan dat de temperatuur van de uitgeblazen lucht via het dashbord 0 graden is. Denk dus dat die kapot is. Iemand enig idee wat zo'n ding kost en of ie makkelijk te vervangen is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.